Έρευνα: Οι φωτογραφίες αυξάνουν το engagement στα social media

    Από: Startup Team

Πηγή suit.gr

Αν αναρωτιέστε πώς θα τραβήξετε περισσότερους fans στις σελίδες σας στα social media ή πώς θα αυξήσετε το ενδιαφέρον των ήδη υπαρχόντων, η λύση είναι μία: φωτογραφίες! Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 75% του περιεχομένου που ανεβαίνει στο Facebook παγκοσμίως είναι φωτογραφίες. Μάλιστα, από την ίδια έρευνα προκύπτει πως οι φωτογραφίες είναι το πιο ελκυστικό περιεχόμενο μιας σελίδας για τους fans, οι οποίες ανήκουν στο 87% των πιο διαδεδομένων posts στο δημοφιλές social network.

Επομένως πού καταλήγουμε; Αν θέλουμε να τραβήξουμε την προσοχή των χρηστών, ακολουθούμε τη μαγική συνταγή των φωτογραφιών. Βέβαια για να τα λέμε και όλα, η συνταγή αυτή δεν αποτελεί εγγύηση επιτυχίας. Για να πετύχουμε το σκοπό μας πρέπει κι εμείς να βάλουμε το χεράκι μας. Μία χαμηλής ποιότητας εικόνα και με αδιάφορο περιεχόμενο δεν κέρδισε ποτέ κανέναν. Άρα, δε φτάνει απλά να ποστάρουμε μια οποιαδήποτε φωτογραφία, αλλά μία φωτογραφία με υψηλή ποιότητα και σχετικό πάντα περιεχόμενο, ανάλογα με το target group της σελίδας που διατηρούμε.

Εκτός από τη σωστή επιλογή και χρήση εικόνας είναι εξίσου σημαντικό να ενημερωνόμαστε για τις νέες τάσεις στο Facebook. Όπως έδειξε σχετική έρευνα, τα shares και τα comments έχουν αρχίσει να έχουν μεγαλύτερη ισχύ από τα likes σε ένα post. Αυτό νομίζω είναι και το λογικό. Αν το σκεφτείς, για να κάνει ένας χρήστης comment σημαίνει πως η φωτογραφία έκανε καλά τη δουλειά της. Σημαίνει πως κατάφερε να «δεσμεύσει» το χρήστη για παραπάνω από κάτι δευτερόλεπτα που αρκούν για να κάνει απλώς ένα like. Πέτυχε να τραβήξει το ενδιαφέρον του ώστε αυτός να αφιερώσει λίγο χρόνο και να κάνει comment. Το ίδιο ισχύει και για το share. Ένας χρήστης στο Facebook κάνει share κάτι το οποίο του αρέσει ή συμφωνεί, κάτι το οποίο τον έπεισε να το βάλει στο timeline του και να το μοιραστεί με τους φίλους του.

Οι φωτογραφίες έχουν την ίδια θετική επίδραση και στο engagement στο Twitter, ειδικά μετά τις πρόσφατες αλλαγές στο design του δημοφιλούς microblogging site. Όπως στο Facebook οι εικόνες «τραβάνε» πολλά likes, comments και shares, έτσι και στο Twitter πολλαπλασιάζουν τα retweets.

Διαβάστε Περισσότερα στο suit.gr