PropertyFair

    Από: Startup Team

Η ιδέα μας αφορά τη δημιουργία ενός συμμετοχικού παιχνιδιού αναδιανομής πλούτου, το οποίο φιλοδοξούμε να γίνει ένα εργαλείο που θα βοηθήσει την στάσιμη αγορά ακινήτων στην Ελλάδα και θα δώσει κίνητρο και ελπίδα σε μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού που πλήττεται καθημερινά από την οικονομική κρίση.

Aπευθυνόμαστε στους ανθρώπους που ψάχνουν να πουλήσουν ή να αγοράσουν ένα ακίνητο. Οι πρώτοι επιθυμούν να πουλήσουν τα ακίνητά τους σε μια αξιοπρεπή τιμή, αδυνατώντας να πετύχουν ένα επιθυμητό ποσό, καθώς οι τιμές έχουν φτάσει πλέον στο μισό της αντικειμενικής τους αξίας. Οι δεύτεροι δεν μπορούν να αγοράσουν δικό τους σπίτι, διότι αδυνατούν να συνάψουν δάνειο από τις τράπεζες, οι οποίες έχουν κλείνοντας  πλέον τη στρόφιγγα της ρευστότητας, έχουν προκαλέσει την επιβράδυνση συνολικά της οικονομίας. Εδώ ερχόμαστε εμείς λοιπόν με μια πλατφόρμα  που μπορεί να βρει, να ενώσει και να ικανοποιήσει τα δύο αυτά μέρη, με το όνομα  PropertyFair.

Ένας ιδιοκτήτης έρχεται στην πλατφόρμα μας και ζητάει να πουληθεί το σπίτι του στην αντικειμενική του αξία. Δεσμεύεται να μην το πουλήσει αλλού όσο οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και πραγματοποιείται ο απαραίτητος έλεγχος κυριότητας και αξιοπιστίας. Αφού δοθεί η έγκριση, υπολογίζεται η αξία του ακινήτου +10% για όλα τα ασφαλιστικά και συμβολαιογραφικά έξοδα που θα ακολουθήσουν, συν τη δική μας αμοιβή. Πλέον είμαστε σε θέση να χωρίσουμε την αξία αυτή σε πολλά μικρά κομμάτια, τα οποία θα αντιστοιχούν σε αριθμημένους λαχνούς προς πώληση στο κοινό. Ο οποιοσδήποτε θα είναι σε θέση να βρει τους λαχνούς στο ίντερνετ και να τους αγοράσει (paypal, paysafe κτλ). Σκοπός μας είναι να αγοραστούν όλοι οι λαχνοί για να συμπληρωθεί το ποσό το οποίο έχει ορίσει ο πωλητής του ακινήτου.

Στη συνέχεια πραγματοποιείται η κλήρωση που θα ορίσει τον νικητή από τους αγοραστές των λαχνών. Επειδή σε αυτή τη χώρα υπάρχει μεγάλη καχυποψία ως προς το ενδεχόμενο απάτης σε όλα τα επίπεδα της ελληνικής κοινωνίας, σκεφτήκαμε έναν απόλυτα αξιόπιστο, διαφανή και αμερόληπτο τρόπο διεξαγωγής της κλήρωσης. Πολύ απλά, συνδέουμε την κλήρωση του παιχνιδιού JOKER με τους λαχνούς της δικής μας κλήρωσης. Χρησιμοποιούμε τους αριθμούς συγκεκριμένων κληρώσεων (θα έχουμε ανακοινώσει από πριν ποιες) και χρησιμοποιώντας μαθηματικούς αλγόριθμους θα παράγουμε συγκεκριμένους συνδυασμούς που θα αντιστοιχούν σε κάθε λαχνό. Για παράδειγμα, θα είμαστε σε θέση να χωρίσουμε ένα σπίτι αξίας 120.000€ σε 40.500 λαχνούς, με  κόστος περίπου 3,5€ ο καθένας.

Πιστεύουμε ότι εάν το project μας γνωρίσει επιτυχία, είναι ικανό να επιφέρει σημαντικές θετικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία. Θα μπορέσει να αξιοποιήσει ακίνητα που παραμένουν ανεκμετάλλευτα, θα παρέχει χρησιμότητα στους ανθρώπους που θα συμμετάσχουν ανεξαρτήτου κοινωνικών στρωμάτων και κυρίως, θα δημιουργήσει κρατικά έσοδα από την φορολόγιση των οικονομικών δραστηριοτήτων, ακόμα και ρευστότητα στις τράπεζες που θα επιλέξουμε να συνεργαστούμε. Στοχεύουμε συνολικά στην δημιουργία ενός μικρο-οικονομικού συστήματος, απόλυτα νόμιμου και διαφανούς, που θα πετύχει μια συμβατική διάρρηξη της εμπεδωμένης οικονομίας. Το φιλοσοφικό υπόβαθρο της ιδέας μας πηγάζει από το έργο του Νομπελίστα οικονομολόγου Muhammad Yunus και των φιλοσόφων του αποδομισμού Derrida και Badiou.

 

Εν κατακλείδι θα θέλαμε να δηλώσουμε πως σκοπός μας δεν είναι ούτε το κέρδος, ούτε η δημιουργία ενός τζογαδόρικου παιχνιδιού, παρά η δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα δώσει δυνατότητα στους συμμετέχοντες να διαχειριστούν τα αποτελέσματα που έχει δημιουργήσει αυτή η κρίση στους κατοίκους αυτής της χώρας. Περιμένουμε την απάντησή σας, η οποία ελπίζουμε να περιλαμβάνει τις απαραίτητες υποδείξεις και πληροφορίες που θα μας επιτρέψουν να μετατρέψουμε αυτό το όραμα σε πραγματικότητα.