Βερολίνο, επιχειρηματικότητα και startups. Δυνατότητες συνεργειών με την Αθήνα – Public Startup Crash-Courses by EMEA.gr #7

    Από: Startup Team

Τα Public και η Lenovo Greece, σε στρατηγική συνεργασία με τοwww.emea.gr, συνεχίζουν τη σειρά ενημερωτικών συναντήσεων για startup επιχειρήσεις και επιχειρηματίες με την έβδομη εκδήλωση στις 27 Μαΐου στον χώρο εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.

Την Τρίτη 27 Μαΐου, στις 19.00, ο Γιάννης Σαλαβόπουλος, Γραμματέας ΟΕΥ Α’ & Αναπληρωτής Προϊστάμενος Γραφείου ΟEY της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Βερολίνο, θα παρουσιάσει το μοντέλο επιχειρηματικότητας στη Γερμανία και το startup οικοσύστημα του Βερολίνου, μίας πόλης που έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα startup “hubs” της Ευρώπης αλλά και παγκοσμίως, καθώς και τις δυνατότητες συνεργειών με το startup οικοσύστημα της Αθήνας.

Ο Γ. Σαλαβόπουλος θα αναφερθεί στα “συστατικά στοιχεία” επιτυχίας του εκεί οικοσυστήματος, ενώ θα παρουσιάσει τις σημαντικότερες εταιρείες και πρωτοβουλίες του χώρου. Επίσης, θα αναδείξει τις δυνατότητες πιθανών συνεργασιών του γερμανικού οικοσυστήματος με ελληνικές startups, καθώς και τα στοιχεία του Βερολίνου που μπορεί να αξιοποιήσει η Αθήνα για την ανάπτυξη του δικού της οικοσυστήματος.

Με βάση την εμπειρία του στις οικονομικές, εμπορικές και επιχειρηματικές σχέσεις Ελλάδας- Γερμανίας και τη γνώση του τοπικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, θα απαντήσει, τέλος, στο πανευρωπαϊκό ερώτημα κατά πόσον το Βερολίνο αποτελεί μία πραγματική “δύναμη” ή μία πόλη-μόδα στον τομέα των startups.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και δωρεάν, ωστόσο ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής τώρα, πατώντας εδώ: blog.public.gr/event/verolino-epichirimatikotita-ke-startups-moda-i-pragmatiko-hub-dinatotites-sinergion-me-tin-athina/.

Ο Γιάννης Σαλαβόπουλος, ξεκίνησε ως δικηγόρος στην Αθήνα με εξειδίκευση στο δίκαιο επιχειρήσεων, εντάχθηκε αργότερα στο Σώμα των Οικονομικών και Εμπορικών Συμβούλων με θητεία σε Αθήνα, Ντουμπάι και εδώ και σχεδόν 7 χρόνια στο Βερολίνο. Είναι επίσης Πρόεδρος του Club Οικονομικών και Εμπορικών Συμβούλων στο Βερολίνο, ενώ έχει ιδρύσει και ηγείται καινοτόμων Business Clubs στο Βερολίνο για ανώτερα στελέχη από τον κόσμο της διπλωματίας, της οικονομίας, των επιχειρήσεων και της πολιτικής. Είναι επισκέπτης καθηγητής σε γερμανικά πανεπιστήμια σε θέματα οικονομικής πολιτικής και εταιρικού lobbying.

Τα Public και το EMEA.gr σε περιμένουν την Τρίτη, 27 Μαΐου 2014 στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων, στον 5ο όροφο του Public Συντάγματος, σε μία συζήτηση για τη θέση της Ελλάδας στο πανευρωπαϊκό startup οικοσύστημα.