Το Found.ation βασικός συνεργάτης στην υλοποίηση του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης Cosmote StartUp

    Από: Startup Team

Ο φορέας επιχειρηματικότητας Found.ation, στο πλαίσιο του στρατηγικού του σχεδιασμού για την ενίσχυση της νέας επιχειρηματικότητας μέσα από την ουσιαστική του συμβολή σε συνεργατικούς σχηματισμούς, ήταν βασικός συνεργάτης της COSMOTEγια την υλοποίηση του COSMOTE StartUp, ένα πρόγραμμα που ανέδειξε και προώθησε μια σειρά πρωτοποριακών ιδεών και ολοκληρωμένων επιχειρηματικών προτάσεων σε δυνητικούς επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο Πρόγραμμα συμμετείχαν ακόμη και η ΕΕΔΕ και η ΟΤΕΑcademy.

To Found.ation συνέβαλε στη διαδικασία στελέχωσης το COSMOTE StartUp, στην επιλογή των μεντόρων, στη διαμόρφωση του δικτύου των ομιλητών, μεταξύ των οποίων σημαντικοί «εκπρόσωποι» του ευρωπαϊκού startup οικοσυστήματος όπως οSteve Vranakis, Executive Creative Director EMEA της Google, οBogdan Iordache του συνεδρίου How to Web και ο Alex Barrera τουTech.eu. Συνέβαλε επίσης στην πρόσκληση δυνητικών επενδυτών.

Για τη συμβολή του Found.ation σε αυτό σχήμα έμπρακτης στήριξης στη νεανική επιχειρηματικότητα ο Δημήτρης Καλαβρός – Γουσίου, συνιδρυτής του συνεργατικού χώρου, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που αποτελέσαμε μέλη μιας σπουδαίας ομάδας που δημιουργήθηκε για να υλοποιήσει έναν πολύ ωραίο στόχο, o οποίος πιστεύουμε πως αποτέλεσε ουσιαστικό επιχειρηματικό εφαλτήριο για τις δέκα ομάδες που το παρακολούθησαν. Καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε δημιουργικά νέους ανθρώπους, που με την υποστήριξη όλων μας κατάφεραν να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε σοβαρές επιχειρηματικές προτάσεις, με σημαντική προοπτική να τοποθετηθούν με επιτυχία στην ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά. Ήταν μία ακόμα πολύτιμη συνεργασία στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για την ενίσχυση της νέας επιχειρηματικότητας. Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε με χαρά ανάλογες συνεργασίες προς αυτή την κατεύθυνση!»