Κινητικότητα στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων

    Από: Startup Team

Πηγή businessnews.gr

Μικρή κινητικότητα στην τραπεζική αγορά σε ότι αφορά τα χρηματοδοτικά εργαλεία του υπουργείου Ανάπτυξης, παρατήρησαν ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γιώργος Ζανιάς, σε συνάντηση που είχαν για τα θέματα ρευστότητας της αγοράς.

Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης στο τέλος Απριλίου τα δάνεια που είχαν εγκριθεί, βάσει αυτών των εργαλείων, ανέρχονταν στο ύψος του 1.650.000.000 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 10% περίπου, σε σχέση με το τέλος Μαρτίου, προσθέτοντας ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις και σε δύο ακόμη θέματα «Σε σχέση με τα δάνεια που παρέχονται μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, διαπιστώσαμε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν υπογραφεί συμβάσεις περίπου 900 εκατ. ευρώ -υπενθυμίζω ότι το σύνολο των διαθέσιμων κονδυλίων είναι 1.440.000.000 ευρώ μέχρι το τέλος του 2015- και θα έχουν εκταμιευτεί 700 εκατομμύρια ευρώ.   Είχαμε, επίσης, διαβεβαιώσεις από όλες τις τράπεζες ότι εντός του Ιουνίου θα έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο για τη στήριξη και μέσω του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αυτά που είπαμε λοιπόν την περασμένη εβδομάδα προχωρούν έτσι όπως είχαν σχεδιαστεί».

Τέλος, συμφωνήθηκε με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών το Υπουργείο Ανάπτυξης και η Ένωση Τραπεζών να καλέσουν τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις των ελληνικών επιχειρήσεων προκειμένου σε μια ημερίδα εργασίας να συζητηθούν τα θέματα της ρευστότητας των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Διαβάστε Περισσότερα στο businessnews.gr