“Να μπουν μπροστά οι επιχειρηματίες”

    Από: Startup Team

Πηγή businessnews.gr

Να συμμετάσχουν στην προσπάθεια και να μπουν μπροστά  στη νέα Ελλάδα που οικοδομείται κάλεσε τους έλληνες επιχειρηματίες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

«Οι παραγωγικές επενδύσεις ξεμπλοκάρουν. Ξένοι ηγέτες όπως ο πρωθυπουργός της Κίνας και ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν επισκέπτονται την χώρα. Έχω ανακοινώσει 37,6 δισεκ. ευρώ ξένων κεφαλαίων που μπαίνουν στην χώρα. Ο πρωταγωνιστής όμως πρέπει να είναι οι έλληνες επιχειρηματίες γιατί οι προϋποθέσεις τώρα πια αποκαθίστανται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Επίσης, ανέφερε πως  επίκειται μείωση των φορολογικών βαρών, που όπως είπε «είναι το χειροπιαστό όνειρό μου για την Ελλάδα του αύριο»

«Η μείωση δεν μπορεί να γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη. Το Φθινόπωρο θα ανακοινώσουμε οδικό χάρτη για την μείωση των φορολογικών βαρών τα επόμενα χρόνια. Για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας είναι απαραίτητη η μείωση των φόρων και η μείωση του κόστους ενέργειας» ανέφερε ο πρωθυπουργός που σημείωσε επίσης  ότι θα γίνει πιο ανθρώπινος ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, με κατανόηση απέναντι στους ανθρώπους που δεν αντέχουν τα βάρη.

Γενικότερα ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε εκτενώς στην στην πορεία ανάκαμψης της χώρας: «Η Ελλάδα μετά από έξι χρόνια ύφεσης επιστρέφει στην ανάκαμψη και ετοιμάζεται να μπει σε μακροχρόνια ανάπτυξη από την επόμενη χρονιά. Οι διεθνείς οργανισμοί προβλέπουν ανάκαμψη φέτος 2,9%, του χρόνου 3,7% και μείωση της ανεργίας κατά 10% μέχρι το 2018, και περαιτέρω μείωση μέχρι το 2020. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος έφθασε στο 99,1 το Μάιο. Είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2008 όταν ξεκίνησε η κρίση που εξουθένωσε την χώρα. Είχαμε πολλά χρόνια να ακούσουμε θετικές κρίσεις για τις προοπτικές της οικονομίας. Εφόσον κάνουμε τα σωστά και μείνουμε στον σωστό δρόμο θα πάμε καλύτερα.

Αυτές τις αισιόδοξες προοπτικές τις επιβεβαιώνει ο πιο αυστηρός κριτής όλων, οι διεθνείς αγορές που μας υποδέχθηκαν νωρίτερα από το προβλεπόμενο» παρατήρησε ο Πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι «η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα έχει επιστρέψει για τα καλά και έχει επιστρέψει για να μείνει. Ο δημόσιος διάλογος μετατοπίζεται από το τι έγινε ως τώρα στο τί θα γίνει στο εξής» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε Περισσότερα στο businessnews.gr