Ομιλίες Πολιτιστικής Επιχειρηματικότητας | culent@athens

    Από: Startup Team

Το culent@athens είναι μια πλατφόρμα διαλόγου που φέρνει κοντά δημιουργούς και επιχειρηματίες του πολιτισμού για να αντιληφθούν τις ανάγκες και τις δυνατότητες της Πολιτιστικής Επιχειρηματικότητας.

Αφετηρία αυτού του δημιουργικού διαλόγου ήταν η 1η εκδήλωση culent@athens που έλαβε χώρα την Τρίτη 29 Απριλίου 2014 στο Ρομάντσο με την παρουσία και ενεργό συμμετοχή επαγγελματιών του πολιτισμού.

Η αναζήτηση συνεχίστηκε στη 2η εκδήλωση culent@athens που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014 στο InnovAthens με θέμα «Το οικοσύστημα και οι επιχειρηματικές αρχές». Μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν κοινό και ομιλητές ήταν:

Τι σημαίνει «επιχειρηματικότητα στον πολιτισμό» για τον κάθε δημιουργό, διοργανωτή ή παραγωγό; Τι είναι οι Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ); Τι διαφέρει μεταξύ επαγγελματιών και επιχειρηματιών στον πολιτισμό; Πώς διαμορφώνεται το οικοσύστημα και ποιες είναι οι επιχειρηματικές αρχές που το διέπουν; Συζητήσαμε για τη δημιουργία μιας startup, για πρακτικές επιχειρηματικότητας και μάνατζμεντ στη δημιουργία ενός πολιτιστικού καινοτόμου προϊόντος.

Η 3η εκδήλωση culent@athens  που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014 στο Camp! Contemporary Art Meeting Point, έχει θέμα “Οι επιχειρηματικές αρχές στην πολιτιστική κληρονομιά”. Πρόκειται για μια απόπειρα διερεύνησης των πρακτικών της επιχειρηματικότητας και του μάνατζμεντ όσο και τρόπους εφαρμογής τους με στόχο την διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τι αλλάζει με την διαμόρφωση Σχεδίων Διαχείρισης μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς; Πώς συνδέται η Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα με την διατήρηση των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς; Πώς ενισχύεται η πολιτιστική κληρονομιά μέσω νέων επιχειρηματικών μοντέλων;***

Το culent@athens είναι μια πρωτοβουλία της ομάδας του Cultural Entrepreneurship News σε συνεργασία με CulturePolis, EURICCA και την ΜΕΣΟ Μουσικές Εκδηλώσεις.

Η παρακολούθηση είναι με ελεύθερη είσοδο. Λόγω περιορισμένων θέσεων, είναι απαραίτητη η εγγραφή σε αυτό το link. Ακολουθεί το Πρόγραμμα της 3ης εκδήλωση.

Περισσότερες πληροφορίες:

Μαρία-Λουΐζα Λαοπόδη

Κιν. 6937 01 02 94, Τηλ. 211 7051061

Email: helloculture@culent.com

 

 

culent@athens

Πρόγραμμα #3 Εκδήλωσης

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014, ώρα 19.00

CAMP! Contemporary Art Meeting Point

Ευπόλιδος 4 & Απελλού 2, Πλ.Κοτζιά, 105 51 Αθήνα

 

Πρόγραμμα:

19.00-20.00 Ομιλίες

 

  1. Σχέδια Διαχείρισης μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς

Δρ. Βασίλειος Λαοπόδης, Ιδρυτής και Πρόεδρος CulturePolis

 

  1. Διατήρηση πολιτιστικής κληρονομιάς & Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα

Παντελής Πάνος, General Manager, Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών

 

  1. Ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω νέων επιχειρηματικών μοντέλων

Stephan Miller, Professor emeritus, University of California at Berkeley – Πρώην Διευθυντής ΑΣΚΣΑ

Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ

 

Συντονίζει η Μαρία-Λουΐζα Λαοπόδη culent.com, CulturePolis

 

20.00-21.00 Ανοιχτή συζήτηση με το κοινό

 

Περισσότερες πληροφορίες: culent.com/events/ & helloculture@culent.com

 

Είσοδος ελεύθερη – ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ