Στα 1,2 δισ. συσκευές η αγορά των smartphones το 2014

    Από: Startup Team

Πηγή Deasy.gr

Με αύξηση της τάξης του 23,1% εκτιμά η IDC ότι θα κλείσει το 2014 για την αγορά των smartphones, ξεπερνώντας σε αριθμό συσκευών το 1,2 δισ. από 1 δισ. τεμάχια την προηγούμενη χρονιά.

Μάλιστα, με βάση τους ρυθμούς ανάπτυξης της αγοράς που προβλέπει η ίδια εταιρεία, το σύνολο της αγοράς μέσα στην επόμενη πενταετία και μέχρι το τέλος του 2018 αναμένεται να φθάσει τα 1,8 δισ., σχεδόν διπλάσιο αριθμό σε σχέση με το 2013. Χώρες-κλειδί για την ανάπτυξη θεωρούνται οι Ινδία, Ινδονησία και Ρωσία και βέβαια η Κίνα, η οποία μάλιστα εκτιμάται ότι το 2018 θα αντιστοιχεί στο 1/3 της συνολικής αγοράς.

Με άλλα λόγια, σχεδόν 1 από τα 3 smartphone, που θα πωλούνται σε όλο τον κόσμο, θα πωλείται στην Κίνα. Στις προβλέψεις της IDC έχει ενδιαφέρον και το στοιχείο της μέσης τιμής πώλησης smartphone, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει ακόμα μεγαλύτερη πτώση στα επόμενα χρόνια. Ειδικότερα και ενώ το 2013 έκλεισε με μέση τιμή πώλησης τα 335 δολάρια, το 2014 η τιμή θα πέσει στα 314 δολάρια, ενώ μέχρι το 2018 εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει στα 267 δολάρια. Μεταφράζοντας αυτό το στοιχείο στα λειτουργικά και εφόσον επαληθεφθεί η IDC, δημιουργείται η αίσθηση ότι το πλεονέκτημα θα διατηρήσει το Android, ενώ δημιουργεί και ένα momentum για τo Windows Phone, καθώς η Apple αρνείται στην παρούσα φάση να κατεβάσει την τιμή πώλησης στο iPhone.

Σε επίπεδο λειτουργικών, το Android αναμένεται να διατηρήσει τη θέση του οδηγού, με το 2014 το ποσοστό του να κλείνει στο 80,2%.

Διαβάστε Περισσότερα στο Deasy.gr