Επιστροφή στη μητέρα γη με επιχειρηματικές ευκαιρίες

    Από: Startup Team

Πηγή: GetBusy.gr

Γράφει ο Γεράσιμος Σπηλιώτης

Αναλυτής Αγοράς Εργασίας & Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, My Future Career

Παραδοσιακά η οικονομία της Ελλάδας ήταν αγροτική, παρόλα αυτά η συμμετοχή στο ΑΕΠ της χώρας έχει μειωθεί από το 20% στο 10%, γεγονός που σημαίνει, ότι υπάρχει χώρος όχι μόνο για επανάκτηση του χαμένου εδάφους αλλά και για περαιτέρω ανάπτυξη. Οι λόγοι είναι πολλοί.

Ο πληθυσμός της γης αυξάνεται συνεχώς. Πρόσφατα ξεπέρασε τα 7 δισεκατομμύρια και η τάση είναι συνεχώς αυξητική, στοιχείο το οποίο μεταφράζεται σε μελλοντική ζήτηση διατροφικών προϊόντων. Επιπρόσθετα, οι καλλιεργήσιμές εκτάσεις παγκοσμίως μειώνονται αφενός εξαιτίας της επέκτασης του φαινομένου της ερημοποίησης και αφετέρου εξαιτίας της αντικατάστασης παραδοσιακών καλλιεργειών, οι οποίες προορίζονταν για τη διατροφή ανθρώπων, με καλλιέργειες φυτών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενέργειας. Συνεπώς, εύλογα καταλαβαίνουμε ότι η ζήτηση για τρόφιμα θα βαίνει αυξανόμενη όπως και η τιμή ανά διατροφική μονάδα.

Η Ελλάδα έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για επαγγελματική δραστηριοποίηση στον αγροτικό τομέα. Βρίσκεται γεωγραφικά κοντά στις ανεπτυγμένες δυτικές αγορές, εντός της ΕΕ και με αγροτικά προϊόντα, συνώνυμα ως επί το πλείστον, της ποιότητας. Στην ελληνική αγορά υπάρχει, επίσης, μεγάλο περιθώριο αντικατάστασης εισαγομένων αγροτικών προϊόντων, συχνά αμφίβολης ποιότητας, με ντόπια.

Οι πιθανότητες επιτυχίας μιας επιχειρηματικής δραστηριοποίησης στον αγροτικό τομέα στην Ελλάδα αυξάνονται, πρώτα από το γεγονός ότι το ανθρώπινο δυναμικό που καλείται να την ασκήσει είναι σημαντικά υψηλότερων προδιαγραφών σε σχέση με το παρελθόν και κατά δεύτερον από την ενεργή πολιτική απόδοσης γαιών του κράτους σε νέους καλλιεργητές.

Για τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, όποιος ενδιαφέρεται να κάνει μια στροφή στην επαγγελματική ζωή του, αντί να κάθεται στην πόλη αναμένοντας μια θέση εργασίας, εμπρός ανοίγεται πεδίον δόξης λαμπρό: να διαλέξει μια καλλιέργεια που του ταιριάζει, με ζήτηση και σαφή στόχευση στη διεθνή (αλλά και ελληνική) αγορά, να εκπαιδευτεί , να εστιάσει στην ποιότητα και καλή ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Λίγα Λόγια για το GetBusy.gr

Επιστροφή στη μητέρα γη με επιχειρηματικές ευκαιρίες

To GetBusy.gr έχει ως στόχο να βοηθήσει τους νέους να απελευθερώσουν τις δυνατότητές τους. Είναι μία συλλογική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία πληθώρας οργανισμών που αποσκοπούν στο να προσφέρουν γνώση, πληροφορία και εφόδια σε όλους τους νέους.

Στη διαδικτυακή πύλη GetBusy.gr παρέχεται δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, αλλά και πληθώρα χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν στην επιχειρηματικότητα, την επαγγελματική ανάπτυξη των νέων, τις ψηφιακές δεξιότητες, καθώς και την πράσινη επιχειρηματικότητα.

Μέσα από το GetBusy Quiz, οι νέοι αποκτούν γνώσεις διασκεδάζοντας, καθώς έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν πλούσια δώρα εξασκώντας παράλληλα τις γνώσεις που απέκτησαν μέσα από το περιεχόμενο του GetBusy.gr.

Οι συμμετέχοντες στο GetBusy Quiz θα κερδίσουν μια θέση στο μεγάλο τελικό όπου θα διαγωνιστούν και θα διεκδικήσουν πλούσια δώρα από τους χορηγούς του προγράμματος, όπως υποτροφίες σε προγράμματα Bachelor’s και Master’s, ολοκληρωμένες πιστοποιήσεις ECDL Core+, καθώς και σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού.

Το πρόγραμμα Getbusy.gr αποτελεί μέρος της διεθνoύς πρωτοβουλίας Microsoft YouthSpark και είναι μια συλλογική προσπάθεια η οποία πραγματοποιείται μέσα από τη συνεργασία του Ελληνικού Δικτύου Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΗePIS) με τις: Microsoft Hellas, PEOPLECERT, ALBA, DEREE, Intelen, Close The Loop, HR Passport, Flya Consulting, ΙSON Psychometrica και Look4Studies.