Οι 100 Ευρωπαϊκές εταιρείες που αξίζει να εργάζεσαι

    Από: Startup Team

Πηγή businessnews.gr

To Great Place to Work έδωσε στη δημοσιότητα την 12η ετήσια λίστα  με τις 100 καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης για το εργασιακό τους περιβάλλον.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 6 επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Για το 2014, η Microsoft είναι η καλύτερη πολυεθνική στην Ευρώπη όσον αφορά στο εργασιακό περιβάλλον, η Davidson Consulting (συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα τεχνολογίας στη Γαλλία) επιτυγχάνει την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στις μεγάλες επιχειρήσεις στην Ευρώπη, και η Σουηδική εταιρεία παροχής υπηρεσιών τεχνολογίας Cygni κατατάσσεται ως η κορυφαία όσον αφορά στο εργασιακό περιβάλλον στην κατηγορία των μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων.

Στη λίστα μεταξύ των 100 καλύτερων εταιρειών περιλαμβάνονται οι εξής εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα:

Στην κατηγορία των πολυεθνικών:  Microsoft, Diageo, Mars, Roche, JTI
Στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων (με πάνω από 500 εργαζόμενους): Διαμαντής Μασούτης ΑΕ.

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση της συμβουλευτικής εταιρείας Great Place to Work® με τίτλο ‘Working on the Human Touch’, στην οποία περιέχεται η Λίστα με τις 100 καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης για το 2014, φαίνεται ότι οι εταιρείες στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες κατά τη διάρκεια των πέντε τελευταίων ετών έχουν κατορθώσει να αυξήσουν τα επίπεδα της εμπιστοσύνης των εργαζομένων τους.

Η έκθεση αυτή στηρίζεται στα αποτελέσματα από την έρευνα για τις καλύτερες εταιρείες (Best Workplaces) στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, με έμφαση στα επίπεδα της εμπιστοσύνης των εργαζομένων προς την εταιρεία τους. Η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο για ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον και ένας κρίσιμος παράγοντας για τη δέσμευση των εργαζομένων και την επιχειρηματική επιτυχία. Στην Ελλάδα η αύξηση στα επίπεδα εμπιστοσύνης είναι 4 τοις εκατό.

Ο κος Δημήτρης Γκανούδης, Γενικός Διευθυντής του Great Place to Work στην Ελλάδα, λέει ότι «η θετική τάση έχει να κάνει με το ότι οι εργαζόμενοι αναγνωρίζοντας το μέγεθος των οικονομικών προκλήσεων της χώρας κατά τα τελευταία χρόνια, εκτιμούν τον τρόπο με τον οποίο η δική τους εταιρεία τους αντιμετωπίζει. Όταν οι εταιρείες μέσα σε ένα γενικευμένο περιβάλλον απολύσεων, μειώσεων μισθών και περικοπών παροχών, συνεχίζουν να διατηρούν υψηλά πρότυπα και καλές συνθήκες εργασίας, οι εργαζόμενοι το αναγνωρίζουν και το επιβραβεύουν.

Η λίστα των 100 καλύτερων εταιρειών στην Ευρώπη περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες εταιρειών.

  • Κατηγορία Πολυεθνικών (25 επιχειρήσεις)
  • Μεγάλες επιχειρήσεις – με πάνω από 500 εργαζόμενους (25 επιχειρήσεις)
  • Μικρομεσαίες επιχειρήσεις – με 50 έως 499 εργαζόμενους (50 επιχειρήσεις)

Η βράβευση των εταιρειών έγινε την Πέμπτη 5 Ιουνίου στη Ρώμη, κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου στο Parco Dei Principi.

Για να δείτε την πλήρη λίστα με τις εταιρείες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον στην Ευρώπη (European Best Workplaces 2014) και πληροφορίες αναφορικά με τη διαδικασία επιλογής τους, μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.greatplacetowork.net/best-companies/best-workplaces-in-europe

Διαβάστε Περισσότερα στο businessnews.gr