Μια ελληνική εταιρεία… ακουμπά τα κοιτάσματα του Ισραήλ

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Σε συμφωνία για την είσοδο (farm-in) ως Operator και με ποσοστό 25% στις άδειες έρευνας και εκμετάλλευσης των περιοχών Sara και Myra που βρίσκονται σε θαλάσσια νερά μεγάλου βάθους στο Ισραήλ προχώρησε η Energean Oil & Gas.

Η εταιρεία, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής Πρίνου-Καβάλας, έχει υπογράψει συμφωνία (Memorandum of Understanding) για τη δημιουργία κοινής εταιρείας με την Ocean Rig. Η Ocean Rig ειδικεύεται σε γεωτρήσεις σε πολύ μεγάλα βάθη θαλάσσης και κατέχει έναν από τους μεγαλύτερους στόλους παγκοσμίως σε πλοιογεωτρύπανα.

Η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών του Ισραήλ και επιτεύχθηκε με τους μετόχους των αδειών, δηλαδή τις Ratio Oil Ltd, Modiin Energy Limited Partnership, IDB Development Ltd., Israel Land Development Company Ltd., Emanuel Energy Ltd., Emanuel Energy – Oil & Gas Exploration – Limited Partnership και I.P.C Oil & Gas (Israel) Limited Partnership.

Το βάθος θαλάσσης της περιοχής είναι 1.335 μέτρα και έχει πραγματοποιηθεί ήδη γεώτρηση (Sara – 1) , χωρίς ωστόσο επιτυχές αποτέλεσμα. Το νέο επενδυτικό σχέδιο προβλέπει την επανείσοδο στη γεώτρηση Sara – 1 και την διάνοιξή της κατά 1.000 μέτρα βαθύτερα, σε συνολικό βάθος 5.050 μέτρων.

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com