Αιτήσεις για τα βραβεία κοινωνικής επιχειρηματικότητας

    Από: Startup Team

Πηγή epidotisimag.gr

Για πρώτη φορά φέτος τα Βραβεία Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας / Social Business Excellence Awards 2014 θα αναδείξουν την κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του British Council και του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης / Enterprise Europe Network- Hellas, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ και τελούν υπό την Αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που σκοπό έχει να αναδείξει και να επιβραβεύσει βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια υφιστάμενων ή υπό ίδρυση κοινωνικών επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, ο θεσμός των βραβείων αποσκοπεί στην παρουσίαση έμπειρων αλλά και νέων κοινωνικών επιχειρηματιών, στην επιβράβευση των καινοτόμων ιδεών που αναπτύσσουν προς όφελος της κοινωνίας και στην ανάδειξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας ως βασικού πυλώνα για την αύξηση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Παράλληλα, στοχεύει στη στήριξη της δημιουργικής επιχειρηματικότητας που συνδυάζει την παραγωγή οικονομικής υπεραξίας, με μετρήσιμο κοινωνικό αντίκτυπο και στη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας και δικτύωσης μεταξύ των νέων κοινωνικών επιχειρηματιών, των φορέων καινοτομίας, των θεσμικών φορέων, των μεγάλων επιχειρήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο www.social-business-awards.gr μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Δείτε εδώ τα βίντεο από την παρουσίαση των βραβείων.

Χρηματικά έπαθλα, υπηρεσίες υποστήριξης και δικτύωση

Οι κατηγορίες των Social Business Excellence Awards 2014 είναι οι ακόλουθες:

  1. Social Enterprise of the year 2014
  2. Community Impact Award 2014
  3. Health & Social Care Social Enterprise 2014
  4. Green Social Enterprise 2014
  5. Education & Culture Social Enterprise 2014
  6. Innovation & Technology Social Enterprise 2014
  7. Social Enterprise Start-up 2014

Τα χρηματικά έπαθλα των βραβείων θα δίνονται από επιχειρήσεις και φορείς.

Οι νικητές θα έχουν επιπλέον πρόσβαση σε υπηρεσίες επιχειρηματικής καθοδήγησης και υποστήριξης της καινοτομίας και της εξωστρέφειας από τους συνδιοργανωτές που διαθέτουν μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο (British Council, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης) και δικτύωση με περισσότερες από 54 χώρες διεθνώς (Enterprise Europe Network-Hellas).

Η Επιτροπή Αξιολόγησης των Βραβείων απαρτίζεται από πρόσωπα της ακαδημαϊκής κοινότητας, της ιδιωτικής και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, του κλάδου συμβουλευτικών υπηρεσιών, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και μη κερδοσκοπικών οργανώσεων.

Διαβάστε Περισσότερα στο epidotisimag.gr