Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο «Πρόσβαση στη χρηματοδότηση για Έρευνα, Καινοτομία και Ανάπτυξη»

    Από: Startup Team

Πηγή Epixeiro.gr

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο «Πρόσβαση στη χρηματοδότηση για Έρευνα, Καινοτομία και Ανάπτυξη» που διοργάνωσε το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 12 και 13 Ιουνίου 2014 στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.

Βασικός στόχος του Συνεδρίου ήταν η ενημέρωση, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, σχετικά με τις δυνατότητες των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων στο πλαίσιο του Ορίζοντα 2020 για την ενίσχυση της πρόσβασης των Επιχειρήσεων και ΜμΕ στη χρηματοδότηση για την έρευνα, την καινοτομία και την ανάπτυξη. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου παρουσιάστηκε το νέο πρόγραμμα της Ε.Ε. “InnovFin-EU Finance for Innovators” για την ενεργοποίηση των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Το πρόγραμμα «InnovFin – EU Finance for Innovators» αναμένεται να διαθέσει σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις και σε φορείς ανάπτυξης ερευνητικών υποδομών περισσότερα από 24 δισ. ευρώ. Τα κεφάλαια αυτά θα δράσουν συμπληρωματικά με άλλες χρηματοδοτήσεις και συνολικά αναμένεται να ξεπεράσουν τα 48 δισ. ευρώ.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξαν εκ μέρους της Ε.Ε. η Επίτροπος Máire Geoghegan-Quinn, αρμόδια για την Έρευνα, την Καινοτομία και την Επιστήμη, ενώ εκ μέρους της Ελληνικής Προεδρίας, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Δρ. Χρήστος Βασιλάκος.

Κατά την ομιλία της η Επίτροπος δήλωσε τα εξής: «Τα χρηματοπιστωτικά εργαλεία προσφέρουν έναν καινοτόμο τρόπο επένδυσης σε επιχειρήσεις και δραστηριότητες που ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη. Η Ε.Ε. υστερεί, σε σύγκριση με τους διεθνείς ανταγωνιστές της, στις επενδύσεις των επιχειρήσεων σε καινοτομία. Γι’ αυτό, πρέπει να ενθαρρύνουμε τις τράπεζες να χορηγούν δάνεια για τέτοιες επενδύσεις και να βοηθούν τις επιχειρήσεις εντάσεως έρευνας να αποκτούν πρόσβαση σε αυτή τη χρηματοδότηση. Αυτό θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τον στόχο μας για επένδυση του 3% του ΑΕΠ σε Ε&Κ έως το 2020».

Διαβάστε Περισσότερα στο Epixeiro.gr