Μηταράκης: Η επιχειρηματικότητα αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας

    Από: Startup Team

Πηγή: Newsbeast.gr

To Patras InnoHub επισκέφθηκαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα, Gil-sou Shin, συνοδευόμενος από τον Επίτιμο Πρόξενο της Δημοκρατίας της Κορέας στην Πάτρα, Σπύρο Φιλιππάκη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, σε συνάντηση που είχαν με τους καθ. Βασίλειο Μακιό, Γενικό Διευθυντή, Δρ. Jorge-A. Sanchez-P., Διευθυντή Στρατηγικής και Οικονομικών του Corallia, Δημήτρη Παπαηλιoύ, mi-Cluster Manager και εκπροσώπους εταιρειών – μελών του mi-Cluster, συζήτησαν τις προοπτικές ανάπτυξης επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών, με εστίαση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σε σχετική του δήλωση, ο κ. Μηταράκης ανέφερε: «Η χώρα μας διαθέτει στελέχη με πολύ υψηλό μορφωτικό επίπεδο και διάθεση για δημιουργία. Η επιχειρηματικότητα αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας. Επίσης η Ελλάδα αποτελεί πύλη εισόδου στη Ν.Α Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτά τα στοιχεία αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο πρωτοβουλίες όπως οι συνεργατικοί σχηματισμοί καινοτομίας (innovation clusters) οι οποίοι έμπρακτα στηρίζονται από το ΕΣΠΑ και τον Αναπτυξιακό Νόμο. Χαιρετίζω την ίδρυση, στην Ελλάδα, του Samsung Nanoradio Design Center στο Patras InnoHub• ελπίζω ότι θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για αντίστοιχες συνεργασίες και ευχαριστώ τον Πρέσβη Gil-sou Shin για τη στήριξή του σε αυτή την προσπάθεια».