Νέα αύξηση στον τουρισμό της χώρας

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Kατά περίπου 28% αυξήθηκαν οι εισπράξεις από τον τουρισμό στο τετράμηνο Ιανουαρίου- Απριλίου σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, αγγίζοντας τα 900 εκατ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή συμβαδίζει με την άνοδο του τουριστικό ρεύματος προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, στο πρώτο τετράμηνο του έτους, ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα, ξεπέρασε τα 1,9 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 21,1% σε σχέση με πέρυσι.

Την ίδια περίοδο, η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ των 28, διαμορφώθηκε σε 1.022 εκατομμύρια αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 23% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Επίσης, οι αφίξεις από τις λοιπές χώρες εκτός της ΕΕ των 28 διαμορφώθηκαν στις 893 χιλ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 19%. Οι αφίξεις από τις χώρες της ζώνης του ευρώ αυξήθηκαν κατά 15,3% και οι αφίξεις από τις χώρες ΕΕ των 28 εκτός της ζώνης του ευρώ κατά 32,9%. Ειδικότερα, μείωση κατά 9% εμφανίζουν οι αφίξεις από τη Γαλλία, ενώ οι αφίξεις από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο εμφανίζουν αύξηση κατά 14,8% και 44,2% αντίστοιχα.

Τέλος, αναφορικά με τις λοιπές χώρες εκτός της ΕΕ των 28, οι αφίξεις από τη Ρωσία παρουσίασαν αύξηση κατά 54,2% και διαμορφώθηκαν στις 37 χιλ. ταξιδιώτες και οι αφίξεις από τις ΗΠΑ παρουσίασαν αύξηση κατά 24% και διαμορφώθηκαν στις 58 χιλ. ταξιδιώτες.

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com