LazyPub: η Ελληνική Startup που προκρίθηκε στα Europas Αwards

    Από: Startup Team

Πηγή: TechStart.gr

Η ομάδα του LazyPub έκανε την Ελλάδα περήφανη καθώς μπήκε στο shortlist των Europas Awards στην κατηγορία Lightweight που αφορά startups με λειτουργία μικρότερη των 12 μηνών ή/και μικρότερη των €100,000.

To LazyPub είναι μια φτηνή λύση που επιτρέπει τους publishers να διανέμουνσε κινητά και ταμπλέτες τα δημοσιεύματα τους στη μορφή PDF, EPUB or HTML. Αυτή τη στιγμή υποστηρίζεται μόνο έκδοση για iOS αλλά σύντομα θα υπάρξει αντίστοιχο version και για τις υπόλοιπες πλατφόρμες.

Founder και CEO του LazyPub είναι ο Αντώνης Φρίγκας o οποίος μαζί με τονΠερικλή Μαραβελάκη στην θέση του CTO, τον Χρήστο Τσιάβο (backend developer) και την Ιωάννα Καλλιγέρου στα γραφικά, έφτιαξαν μια ομάδα που τα πάει περίφημα, όπως δείχνει και το αποτέλεσμα των Europas Awards, και στο εξωτερικό. Η ομάδα κινήθηκε γρήγορα στο να καλύψει την αυξανόμενη ανάγκη που δημιούργησαν οι ταμπλέτες που μεταφέρουν το παραδοσιακό διάβασμα όλο και περισσότερο στον ψηφιακό κόσμο. Μη τα ξαναλέμε, βλέπουμε την παρακμή των περιοδικών παντού γύρω μας, από τους δεκάδες Ελληνικούς τίτλους που θάφτηκαν υπό την πίεση της κρίσης, μέχρι μεγάλους οίκους του εξωτερικού που σταματάνε την έντυπη έκδοση τους. Η λίστα είναι πολύ μεγάλη για να απαριθμήσω, οπότε δεν θα μπω καν στον κόπο να φέρω παραδείγματα…

Όλα αυτά όμως φαίνεται να αλλάζουν, και να που η κρίση φαίρνει ευκαιρίες. Απόδειξη πως όταν κλείνει ένας κύκλος, ανοίγει ένας άλλος, το LazyPub φέρνει τα περιοδικά στις ταμπλέτες και στα κινητά, μιας και οι χρήστες πλέον τα προτιμούν για να διαβάζουν. Και όχι μόνο αυτό…έρευνες έχουν δείξει πως οι χρήστες smartphones/tablets ξοδεύουν και με μεγαλύτερη άνεση, άρα είναι καλύτεροι πελάτες ενός συνδρομητικού μοντέλου. Αυτό βέβαια όχι γιατί είναι θύματα, αλλά γιατί εκτιμούν το καλό περιεχομένο. Και τονίζουμε το καλό, καθώς εδώ ισχύει ίσως περισσότερο από παντού, το ρητό content is king.

Οι εκδότες μπορούν να έχουν το δικό τους branded universal app για συσκευές iPhone και iPad. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να εκδόσει εύκολα και γρήγορα ebooks, περιοδικά, διαφημιστικούς καταλόγους ή brochures.Το μεγάλο αβαντάζ είναι πως το περιεχόμενο μπορεί να προωθηθεί σε μεγαλύτερο κοινό με ένα μικρό fee – απ’ όπου και το LazyPub προσδοκά να ενισχύσει το μοντέλο εσόδων του. Σε περίπτωση που ο εκδότης έχει ημερίσιες, εβδομαδιαίες ή μηνιαίες εκδόσεις, τότε μπορεί να χρησιμοποιήσει το Newsstand application που υποστηρίζει και συνδρομές.

Οι χρεώσεις ξεκινάνε από $299 μήνα για την απλή έκδοση που επιτρέπει 1 έκδοση τον μήνα, προχωράει στα $499/μήνα για την επαγγελματική έκδοση που υποστηρίζει δωρεάν και επί πληρωμή apps (μέχρι 4 εκδόσεις τον μήνα) και καταλήγει στην full έκδοση που προσανατολίζεται κυρίως για τις εφημερίδες στα $899/μήνα. Εκεί μπορούμε να έχουμε μέχρι 31 εκδόσεις τον μήνα, δηλαδή ένα τεύχος κάθε μέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το LazyPub διατίθεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα δωρεάν για τους πρώτους 6 μήνες λειτουργίας σε όλα τα πακέτα.

Άρθρο από το TechStart.gr

Το TechStart.gr γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 2013 από μια ομάδα ανθρώπων που είναι παθιασμένη με τις νέες ιδέες που σχετίζονται με την τεχνολογία και μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα να βγει από την κρίση που την μαστίζει.

Θέλουμε να δώσουμε βήμα σε όλους τους founders να παρουσιάσουν την δουλειά τους. Ξέρουμε τι θυσίες έχετε περάσει, κι εμείς εκεί είμαστε. Στον θαυμαστό κόσμο των startups. Εκεί που μόνο η σκληρή δουλειά και οι λαμπρές ιδέες πετυχαίνουν. Εκεί που οι ευκαιρίες συνεχίζουν να υπάρχουν για όσους έχουν τα μάτια τους ανοιχτά, για όσους ψάχνουν, για όσους δοκιμάζουν χωρίς να φοβούνται μήπως αποτύχουν.

Βίντεο του LazyPub