Η «καρδιά» της Νεανικής Επιχειρηματικότητας χτυπά στην Αθήνα

    Από: Startup Team

Το πρώτο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νεανικής Επιχειρηματικότητας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 26 έως και τις 28 Ιουνίου. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα η σχετική συνέντευξη Τύπου, κατά την διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν όλες οι λεπτομέρειες, αναφορικά με το Συνέδριο. Το Startup.gr ήταν εκεί.

«Μέσω του Συνεδρίου, θέλουμε βοηθήσουμε στην δικτύωση των νέων επιχειρηματιών μεταξύ τους. Επίσης, θα συζητήσουμε για την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και το πώς οι νέοι Έλληνες επιχειρηματίες μπορούν να επωφεληθούν από αυτή» τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων επιχειρηματιών, Δημήτρης Τσίγκος.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών επιχειρήσεων, Πάνος Ζαμάνης επεσήμανε πως «η Αθήνα θα μπορούσε να γίνει το κέντρο των Startups σε Ευρωπαϊκό επίπεδο». Παράλληλα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να δοθούν κίνητρα σε ιδιώτες, για να επενδύσουν σε ελληνικά Startups».

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν το InnovAthens, το Orange Grove και το σωματείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας υπό την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών.  Ο θεσμός του συνεδρίου έχει δημιουργηθεί από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Νέων Επιχειρηματιών για να βοηθήσει τους νέους επιχειρηματίες της Ευρώπης να δημιουργήσουν ένα κοινό δίκτυο που θα τους επιτρέψει να μοιραστούν εμπειρίες και τεχνογνωσία και θα τους δώσει ένα βήμα έκφρασης προτεινόμενων πολιτικών προς τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την ενίσχυση και προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Ταυτόχρονα με το 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νεανικής Επιχειρηματικότητας και συγκεκριμένα το Σάββατο 28 Ιουνίου, θα λάβει χώρα το 5ο Φόρουμ Ελληνικών Νεοφυών Επιχειρήσεων που οργανώνεται από την Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων, στον χώρο του INNOVATHENS.

«Έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε καταπληκτικούς ομιλητές στο πλαίσιο του Συνεδρίου, από τον χώρο της επιχειρηματικότητας, της πολιτικής και της εκπαίδευσης. Συνολικά θα έχουμε πάνω από 40 ομιλητές» επεσήμανε ο κ. Τσίγκος. Ο ίδιος δεν παρέλειψε πάντως, να αναφερθεί κατά την διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου και στα «εμπόδια» που συναντούν οι νέοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν ρωτήσετε τους νέους ανθρώπους για το τι προβλήματα αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν μια νέα επιχείρηση, θα διαπιστώσετε ότι το νούμερο ένα πρόβλημα είναι το ΤΕΒΕ. Το σχετικό κόστος, θα μπορούσε να μετακυλείται για μια νέα επιχείρηση, μέχρι αυτή να συμπληρώσει τα 3 χρόνια ζωής».

Σημειώνεται, ότι Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νεανικής Επιχειρηματικότητας θα πραγματοποιείται κάθε 6 μήνες, στην χώρα που έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αρχή γίνεται από την Ελλάδα, η οποία αυτή την στιγμή κατέχει την συγκεκριμένη θέση. Την Αθήνα αναμένεται να επισκεφτούν λόγω του event, διεθνείς προσωπικότητες καθώς και πάνω από 300 ξένοι κι Έλληνες επιχειρηματίες.