H dust + cream «κερδίζει» το στοίχημα της ανάπτυξης

    Από: Startup Team

H εταιρία «dust + cream» είναι μια νέα δυναμική αλυσίδα καταστημάτων καλλυντικών, μακιγιάζ και ειδών προσωπικής περιποίησης, η οποία αναπτύσσεται στην ελληνική αγορά με ιδιαίτερα μεγάλες προοπτικές, συνδυάζοντας ποιότητα με εξαιρετικά φιλικές τιμές.
Όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρία κ. Λέανδρος Καρακατσάνης η εταιρία παρά το γεγονός ότι λειτουργεί από τις αρχές του 2000 εντούτοις το μεγάλο άνοιγμα πραγματοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια.

Η διοίκηση της dust + cream  διαβλέποντας ότι η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες , από μόλις δυο καταστήματα που λειτουργούσε τον Απρίλιο του 2012, σήμερα αριθμεί 22 καταστήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι franchise, και στα σχέδια είναι να προστεθούν ακόμα τέσσερα καταστήματα μέσα στο 2014.

Παράλληλα η εταιρία διαθέτει δική της μονάδας παραγωγής στην Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης στην οποία λειτουργούν πολλές γραμμές παραγωγής προϊόντων, όπως βερνίκια νυχιών, σκιές, ρουζ, πούδρες, καλλυντικά, γαλάκτωμα μαλλιών κτλ. τα οποία διοχετεύονται στα μαγαζιά της εταιρίας (κρατώντας με αυτόν τον τρόπο τις τιμές σε προσιτά επίπεδα) αλλά και σε εξαγωγές.

Η εταιρία αυτή τη στιγμή έχει καταφέρει να κερδίσει το στοίχημα στις πολύ απαιτητικές αγορές του Ντουμπάι και τη Ρωσίας, ενώ παράλληλα εξάγει τα προϊόντα της σε Κύπρο και Ρουμανία, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις για πώληση των προϊόντων της στη Σερβία και την Αλβανία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ειδικότερα για την αγορά της Ρωσίας η εταιρία δημιούργησε με τα προϊόντα της ειδικό brand μόνο για τη ρωσική αγορά.

Όπως τονίζει ο κ. Καρακατσάνης ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια και η εταιρία αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς της τάξεως του 35%-40% μηνιαίως γεγονός που αποδεικνύει το πόσο πετυχημένο είναι το concept. Παρά το γεγονός ότι η ανάπτυξη dust + cream έχει ξεπεράσει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, η διοίκηση της εταιρίας προχώρα με αργά και σταθερά βήματα το στρατηγικό πλάνο της εταιρίας.

Η φιλοσοφία των καταστημάτων dust + cream είναι προσανατολισμένη στη σύγχρονη γυναίκα ικανοποιώντας όλες τις ανάγκες της σε μακιγιάζ, προϊόντα προσωπικής περιποίησης και κάθε άλλο είδος καλλωπισμού.  Όπως μας λέει ο κ. Καρακατσάνης η εταιρία ήλθε να καλύψει ένα κενό που υπήρχε στην αγορά καθώς δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους shopping therapy, σε έναν προσεγμένο και καλαίσθητο χώρο, με ποιοτικά προϊόντα με τιμές για όλα τα βαλάντια.

Τα προϊόντα παραγωγής της είναι επιστημονικώς ελεγμένα και εγγυημένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Ε.Ο.Φ. Επίσης, αντιπροσωπεύει δύο από τους μεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού: την εταιρεία essence, η οποία είναι 1η σε πωλήσεις τεμαχίων σε πάνω από 10 ευρωπαϊκές χώρες και την εταιρεία Farmasi, η οποία αναπτύσσεται σε περισσότερες από 120 χώρες με ιδιαίτερη επιτυχία.

Όσον αφορά τους franchises η εταιρία αναλαμβάνει τον έλεγχο του σημείου και το business plan για τους franchises, επιβλέπει την αρχιτεκτονική του μαγαζιού, εκπαιδεύει τον franchisee και βρίσκεται καθημερινά δίπλα του σε ό,τι πρόβλημα αντιμετωπίσει.

Share