Globo: Μια ελληνική ιδέα που κατέκτησε τον κόσμο

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Στη ζωή όλων έρχεται η στιγμή που μια επιλογή μπορεί να αλλάξει για πάντα το μέλλον μας. Για τον Κωστή Παπαδημητρακόπουλο, ιδρυτή και CEO της Globo, αυτή ήλθε όταν το 1995 άφησε την επιτυχημένη οικογενειακή επιχείρηση και εστίασε σε αυτό που ονειρευόταν. Κι όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος, «το μόνο για το οποίο ήμουν σίγουρος πριν από τόσα χρόνια ήταν το όνομα της εταιρείας!».

Σήμερα η Globo αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους «παίκτες» του κόσμου στον χώρο ανάπτυξης των ολοκληρωμένων εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας και του Software as a Service (SaaS), με παρουσία σε περισσότερες από 50 ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές, ενώ απασχολεί 320 εργαζόμενους στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στη Μέση Ανατολή και στην Ασία.

«Από την ίδρυσή της η Globo πέρασε από πολλά εξελικτικά στάδια» τονίζει ο Κωστής Παπαδημητρακόπουλος. «Όλα ήταν συναφή, όμως αυτό που σήμερα κάνουμε είναι μοναδικό. Ελάχιστες εταιρείες στον κόσμο έχουν πραγματικά την ίδια τεχνολογία με εμάς».

Αντικείμενο της Globo είναι το mobile working· η χρήση της mobile τεχνολογίας σε επίπεδο καταναλωτών και εργαζομένων. «Δύο είναι οι μεγάλες πλατφόρμες στις οποίες βασίζεται η εταιρεία. Πρώτη είναι το CitronGO!, που εδώ και τέσσερα χρόνια εξυπηρετεί πάνω από έξι εκατομμύρια χρήστες στις αναδυόμενες αγορές δίνοντας μια “εμπειρία smartphone” σε παλαιάς τεχνολογίας κινητά τηλέφωνα, καθιστώντας τα ικανά να τρέξουν εφαρμογές email και social networking μέσω μιας έξυπνης cloud υποδομής. Η δεύτερη μεγάλη πλατφόρμα από το “μπουκέτο” υπηρεσιών της Globo και δυνατό χαρτί της εταιρείας είναι το GO!Enterprise».

Όπως εξηγεί ο Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, η συγκεκριμένη τεχνολογία «είναι στοχευμένη για smartphones και άλλες “έξυπνες” φορητές συσκευές, και καλύπτει την ανάγκη του Bring Your Own Device (BYOD): Το να φέρνουμε, δηλαδή, τις φορητές συσκευές του προσωπικού μέσα στην επιχείρηση και να τις καθιστούμε ασφαλείς ούτως ώστε να έχουν πλήρη πρόσβαση στα εταιρικά δεδομένα». Βασική προϋπόθεση του BYOD είναι η ασφάλεια. Προτεραιότητα της Globo είναι να εξασφαλίσει στους πελάτες της ότι οι πλατφόρμες θα λειτουργούν χωρίς ρίσκο. «Γι’ αυτό τον λόγο η προσοχή μας εστιάζεται όχι μόνο στις ευρέως διαδεδομένες εφαρμογές, όπως email, PIΜ πρόσβασης και επεξεργασία αρχείων, αλλά και στην ανάπτυξη εφαρμογών(apps), ούτως ώστε να κινούνται σε εταιρικούς ρυθμούς με υψηλό επίπεδο ασφάλειας και κρυπτογράφησης, καθώς και να χρησιμοποιούνται από όλους».

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com