Είσαι νέος φοιτητής; Μάθε πως μπορείς να εξοικονομήσεις μέχρι και 150e το μήνα από το σπίτι σου!

    Από: Startup Team

Η φοιτητική ζωή είναι έτοιμη να αρχίσει και όπως όλοι οι φοιτητές που θα σπουδάσουν μακριά από το σπίτι τους έτσι και εσύ θα πρέπει να ψάξεις για διαμέρισμα.

Πιο κάτω σου έχουμε 3 πραγματικές συμβουλές οι οποίες θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το σωστό διαμέρισμα για να νοικιάσεις και θα σε βοηθήσουν στο να εξοικονομάς μέχρι και €170 το μήνα.

1. Ενεργειακή κλάση Ηλεκτρικών Συσκευών

Είναι πολύ σημαντικό οι ηλεκτρικές συσκευές που υπάρχουν στο διαμέρισμα (π.χ. πλυντήριο, ψυγείο, κλιματιστικό, πλυντήριο πιάτων ) να έχουν χαμηλή κατανάλωση.

Αν στο διαμέρισμα που προτίθεσαι να νοικιάσεις οι ηλεκτρικές συσκευές δεν είναι τουλάχιστον ενεργειακής κλάσης Α+ (υπάρχουν και ηλεκτρικές συσκευές Α++ και Α+++) – τότε ετοιμάσου για λογαριασμούς ρεύματος που θα σε αφήνουν με ανοιχτό το στόμα.

Σύμφωνα με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλες η ηλεκτρικές συσκευές (συμπεριλαμβανομένου και των κλιματιστικών) είναι υποχρεωτικό να συνοδεύονται από την ενεργειακή τους ετικέτα και να αναγράφουν την ενεργειακή κλάση στην οποία ανήκουν γι’αυτό μην φοβηθείς να ζητήσεις το πιστοποιητικό ενεργειακής κλάσης για τη κάθε συσκευή από τον ενοικιαστή σου.

Οι ενεργειακές ηλεκτρικές συσκευές καταναλώνουν μέχρι και 40% λιγότερα από τις συμβατικές. Με αυτό το τρόπο μπορείς να εξοικονομήσεις περίπου €15 – €20 ευρώ το μήνα (€30 – €40 τη διμηνία).

2. Ηλιακός Θερμοσίφωνας

Όλοι ξέρουμε τι είναι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες. Για εσένα που – για κάποιο παράξενο λόγο – δεν ξέρεις τι είναι – είναι τα ηλιακά πλαίσια που βρίσκονται πάνω στα κεραμίδια και στις ταράτσες των σπιτιών και των πολυκατοικιών και ζεσταίνουν το νερό για το μπάνιο ΔΩΡΕΑΝ με την ηλιακή ενέργεια.

Πολλές φορές όμως δεν αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητα του και προτιμούμε να ανοίξουμε το θερμοσίφωνα 2 -3 ώρες για να ζεσταθεί το νερό.

Το ξέρεις ότι 2 ώρες θερμοσίφωνα τη μέρα μεταφράζετε σε περίπου €1.50 την μέρα?

Ναι, τη μέρα !

Δηλαδή αν δεν θέλεις να επιβαρύνεις τη τσέπη σου με €45 κάθε μήνα προτίμησε το διαμέρισμα σου να έχει εγκατεστημένο ένα ποιοτικό και αποδοτικό σύστημα ηλιακού θερμοσίφωνα.

Και πριν προλάβεις να πεις ότι το χειμώνα δεν έχει ήλιο και πως θα ζεσταίνετε το νερό, να σε πληροφορήσω ότι οι ποιοτικοί ηλιακοί θερμοσίφωνες μπορούν να απορροφήσουν τις ποιο αδύνατες ακτίνες του ήλιου. Επίσης το μπανακι σου μπορείς να το κάνεις το πρωί όπου σχεδόν πάντα έχει ήλιο.

Με αυτό τον τρόπο μπορείς να εξοικονομήσεις μέχρι και €40 – €50 το μήνα από τη κατανάλωση ρεύματος.

3. Ηλικία πολυκατοικίας

Τα ενοίκια των διαμερισμάτων στις πλείστες περιπτώσεις, επηρεάζονται από την ηλικία του κτίσματος που βρίσκετε το διαμέρισμα.

Αν θες να εξοικονομήσεις χρήματα από το ενοίκιο σου, τότε ψάξε να βρεις διαμέρισμα προς ενοικίαση σε μια πολυκατοικία που η ηλικία της θα είναι τουλάχιστον από 5 – 10 χρονών.

Ένα διαμέρισμα μονάρι σε μια πολυκατοικία που κτίστηκε το 2014 σίγουρα δεν θα έχει το ίδιο ενοίκιο όσο μια πολυκατοικία που κτίστηκε το 2009 – ή παλαιότερα.

Φυσικά δεν είπαμε να πας και σε κάνα κτίσμα ετοιμόρροπο. Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός ‘’παλιών’’ πολυκατοικιών οι οποίες είναι περιποιημένες τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Μόνο από αυτή τη μέθοδο θα μπορείς να εξοικονομήσεις από €50 – €100 στο ενοίκιο σου το μήνα.

Αν χρησιμοποιήσεις και λάβεις υπόψη αυτές τις 3 συμβουλές στο ψάξιμο του κατάλληλου διαμερίσματος τότε να είσαι σίγουρος ότι θα σου μένουν περισσότερα χρήματα για τις εξόδους σου.