Πώς να πάρω επιδότηση σε 5 απλά βήματα

    Από: Startup Team

«Η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες». Τετριμμένο? Υπερβολικά αισιόδοξο ή μήπως αληθινό?

Σίγουρα η κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας δεν είναι και η ιδανική εδώ και λίγα χρόνια, οι μισθοί μειώνονται και η ανεργία αυξάνεται συνεχώς. Η απραξία όμως σίγουρα δεν είναι η λύση! Η ερμηνεία της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης που επικρατεί είναι διττή. Αφενός οι πολλές δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν σε κάθε στάδιο της καθημερινότητας και αφετέρου οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται και αναμένουν να αξιοποιηθούν.


Νέοι, δραστήριοι και φιλόδοξοι επιχειρηματίες έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση και να επιδοτηθούν γι αυτή μέσω των νέων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, τα οποία ανακοινώθηκαν.

Παρακάτω αναλύονται τα πέντε απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να δει τον εταιρικό του λογαριασμό να ενισχύεται από Ευρωπαϊκά κονδύλια.

  1. Ενημερώνομαι. Όλα ξεκινούν από εδώ. Σωστή ενημέρωση σημαίνει να ξέρω τι θέλω και τι διεκδικώ. Η χρηματοδότηση μπορεί να έρθει μόνο αν εμείς την ζητήσουμε σωστά. Οι εποχές που το χρήμα έρεε άφθονο έχουν περάσει. Την δεδομένη στιγμή υπάρχουν δύο νέα προγράμματα μέσω των οποίων μπορεί ένας νέος επιχειρηματίας να χρηματοδοτήσει την ιδέα του. Όσο μεγαλύτερη η γνώση, τόσο ηπιότερη η κρίση. Το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων χρηματοδοτεί εως και το 60% των δαπανών για την δημιουργία της δικής σου επιχείρησης. Παράλληλα, το πρόγραμμα της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας επιδοτεί σε ποσοστό 100% τις λειτουργικές δαπάνες μιας νεοσύστατης επιχείρησης. Μάθε γι αυτά!!!

  2. Αποφασίζω. Πράξεις!! Τίποτα δεν γίνεται χωρίς πραγματική δράση. Συγκεκριμενοποίησε την ιδέα σου. Στήσε το σχέδιο σου. Κάνε τον προσωπικό σου προϋπολογισμό. Ρώτα κάποιον που ξέρει το πώς!

  3. Σχεδιάζω. Μια σωστή αλλά και αποδοτική αίτηση χρηματοδότησης μπορεί να φέρει έως και το 100% της επιδότησης μέσα σε 3 με 4 μήνες. Η γραφειοκρατία έχει μειωθεί, οι άσχημες εμπειρίες του παρελθόντος με πληρωμές ένα και δυο χρόνια μετά έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τα πάντα έχουν να κάνουν με το πώς σχεδιάζω την επιχείρηση μου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει συνεχώς για απορρόφηση των διαθέσιμων κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Γίνε εσύ αυτός που θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία.

  4. Υλοποιώ. «Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ αυτού που χάσαμε επειδή δεν πετύχαμε και αυτού που χάσαμε επειδή δεν προσπαθήσαμε». Προγράμματα «φούσκες» δεν υπάρχουν πια. Οι επιδοτήσεις έχουν συγκεκριμενοποιηθεί και στοχεύουν στην πραγματική ενίσχυση των επιχειρήσεων και των επιχειρηματικών ιδεών. Κάνε πράξη το σχέδιο σου και θα ανταμειφτείς!

  5. Απόδοση. Και εδώ τελειώσαμε! Η ιδέα σου έχει υλοποιηθεί και η επιχείρηση σου λειτουργεί. Η χρηματοδότηση σου έχει εγκριθεί και τα χρήματα σου άμεσα θα είναι στον εταιρικό σου λογαριασμό. Μεγάλη προσοχή όμως σε αυτό το πέμπτο και πιο καθοριστικό βήμα. Η επιδότηση δεν θα σε κάνει πλούσιο αλλά θα σε βοηθήσει να σταθείς στα πόδια σου, να ελαχιστοποιήσει τα έξοδα σου σε αυτό το δύσκολο ξεκίνημα. Ο στόχος είναι να βοηθηθεί η ιδέα σου.

 

«Δεν είχα φιλοδοξία να κάνω περιουσία. Απλά, το να βγάλω λεφτά δεν ήταν ποτέ ο στόχος μου. Εγώ είχα μια φιλοδοξία: Να δημιουργήσω». John D Rockefeller,  Αμερικανός μεγιστάνας

Άρθρο από τον Στεργίου Χρήστο για το Startup.gr

Πώς να πάρω επιδότηση σε 5 απλά βήματα

Το άρθρο αυτό είναι από τον Στεργίου Χρήστο, Υπεύθυνο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης  της εταιρείας Analysis Business Consulting

Η Analysis Business Consulting προσφέρει μια ευρεία γκάμα συμβουλευτικών υπηρεσιών με κύριο σκοπό τη βελτίωση της αποδοτικότητας των πελατών της σε οργανωτικό, οικονομικό και τεχνολογικό επίπεδο.

Η εταιρία διαθέτοντας εμπειρία και κατάλληλα εξειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό μπορεί να υποστηρίξει αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις προς την επίτευξη των στόχων τους με την εκμετάλλευση όλων των δυνατών χρηματοδοτικών μηχανισμών και παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών, οι οποίες αναπτύσσονται από το στάδιο της πληροφόρησης και υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων, έως και την ολοκλήρωση του συνόλου των απαιτούμενων ενεργειών.

ΒΕΠΕ Τεχνόπολης –  Κτήριο Γ2 – Γραφείο 2.3

Τ.Κ. 55355 – Πυλαία –  Θεσσαλονίκη

Τηλ.  2310 365155 │ Φαξ.  2310 365157

www.analysisbc.gr │ info@analysisbc.gr