Οι εναλλακτικές πηγές για crowdfunding

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Pave

Αντί να επενδύουν σε ιδέες και προϊόντα, οι επενδυτές δίνουν χρήματα απ’ ευθείας σε νέους ανθρώπους ποντάροντας στο μέλλον τους. Η χρηματοδότηση μπορεί να είναι βοήθεια για να ανοίξει κάποιος μια επιχείρηση, αλλά και για να πληρώσει τα δίδακτρα μιας νέας του εξειδίκευσης. Ουσιαστικά, οι επενδυτές βοηθούν τον νέο να περάσει στο επόμενο στάδιο της ανάπτυξής του. Από την πλευρά του, ο νέος αναλαμβάνει την υποχρέωση να πληρώνει πίσω, μέσω του site, τους υποστηρικτές του για τα επόμενα 5 μέχρι 10 χρόνια, αλλά πάντα με βάση τα όσα κερδίσει στη συνέχεια και όχι ένα προκαθορισμένο ποσό.

SoFi

Προσφέρει αναχρηματοδότηση των φοιτητικών δανείων και μαζί επιχειρηματικές συμβουλές και career coaching. Οι επενδυτές που ποντάρουν στους νέους επιχειρηματίες ελπίζουν σε κέρδη από όσες εταιρείες πάνε καλά.

Crowd Settlements

Απευθύνεται σε όσους έχουν κάποιο εξασφαλισμένο μελλοντικό έσοδο (αποζημιώσεις οποιουδήποτε είδους, περιουσιακό στοιχείο που πρόκειται να λάβουν, τμηματικά κέρδη από λαχεία κ.ά) χωρίς όμως να το έχουν ακόμα στα χέρια τους. Παραχωρούν το δικαίωμα στους επενδυτές να εισπράξουν όποτε έρθει η μέρα αυτού του δικαιώματος, και εισπράττουν αμέσως όλο το ποσό αντί να περιμένουν τις εκάστοτε ημερομηνίες.

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com