Πώς οι διακοπές ευνοούν την επιχειρηματικότητα…

    Από: Startup Team

Οι διακοπές είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Μας δίνουν τη δυνατότητα να απεμπλακούμε από τα πολλά, καθημερινά και δύσκολα επαγγελματικά προβλήματα κι έτσι να απαλλαχτούμε (έστω και προσωρινά) από την πίεση και το άγχος. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα οι διακοπές πέραν των ευεργετικών επιδράσεων που έχουν, καθώς μας επιτρέπουν να χαλαρώσουμε και να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας, μπορούν να βοηθήσουν τους επίδοξους νέους επιχειρηματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο των startups.

Ο λόγος; Μία στις πέντε ιδέες για startup “γεννήθηκε” κατά τη διάρκεια διακοπών, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τη βρετανική εταιρία συμβουλευτικής Sandler Training, σε 1.000 ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων στη Βρετανία, οι οποίες μετρούν τουλάχιστον πέντε χρόνια πετυχημένης πορείας.

H εργασιακή ρουτίνα οδηγεί τους ανθρώπους στο να κάνουν περισσότερα και να σκέφτονται λιγότερο, οπότε αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, λέει ο Bryan Mattimore, συγγραφέας του “Idea Stormers: How to Lead and Inspire Creative Breakthroughs”.

“Οι διακοπές είναι μία από τις σπάνιες φορές που έχει κάποιος χρόνο, ειδικά εάν έχει πλήρη απασχόληση, για να σκεφτεί σοβαρά και σε βάθος για ένα θέμα και να δημιουργήσει κάτι νέο”, τονίζει ο Mattimore, υπογραμμίζοντας ότι “η χαλάρωση βοηθάει τη διαδικασία δημιουργίας”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Kevin Systrom εμπνεύστηκε το Instagram, όταν ήταν ξαπλωμένος σε μία παραλία στο Baja California, στο Μεξικό και δεν κοιτούσε την οθόνη του κομπιούτερ.