Empowering job candidates

    Από: Startup Team

Είναι γνωστό και κοινό θέμα συζήτησης πλέον, πως η περίοδος αυτή είναι ιδιαίτερα δύσκολη για όσους αναζητούν μια θέση εργασίας και πως ακόμα και η λεπτομέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Τα ερωτήματα, πολλά.. Είναι το βιογραφικό μου σημείωμα είναι σωστά συμπληρωμένο; Πως πρέπει να είναι ένα καλό cover letter; Πως θα ξεχωρίσω; Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω τα social media αποδοτικά για να με υποστηρίξουν στην προσπάθειά μου; Πως μπορεί να είναι η συνέντευξη; Τι θα πρέπει να προσέξω;

Για το λόγο αυτό και για να υποστηρίξουμε τους υποψήφιους που αναζητούν μια θέση εργασίας στη δύσκολη προσπάθειά τους, διοργανώνουμε σε συνεργασία με το Εργαστήριο Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και Ηγεσίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ένακύκλο τριών συνολικά σεμιναρίων, όπου θα απαντηθούν και θα συζητηθούν αυτά και άλλα πολλά θέματα.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων έχει ως εξής:
Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, 18.30-20.30:
Σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και cover letter, γενικές συμβουλές κατά την αναζήτηση εργασίας.
Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, 18.30-20.30:
Ο ρόλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πως μπορούν να συμβάλλουν στη διαδικασία αναζήτησης της κατάλληλης θέσης εργασίας, πως μπορούν να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο.
Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, 18.30-20.30:
Προσωπική συνέντευξη και άλλες διαδικασίες επιλογής που μπορεί να περάσει ο υποψήφιος.

Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι ΔΩΡΕΑΝ και καθότι οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Οι θέσεις για τον κύκλο σεμιναρίων έχουν κλείσει. Υπενθυμίζουμε πως η συμμετοχή και στα τρία (3) σεμινάρια είναι υποχρεωτική. Εφόσον έχετε επιβεβαιώσει τη θέση σας και δεν μπορείτε να παρευρεθείτε και τις τρεις ημέρες, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε, προκειμένου να παραχωρήσουμε τη θέση σας σε κάποιο άτομο από τη λίστα αναμονής.

Σχετικά με τους εισηγητές:

Ιωάννης Νικολάου
Ο κ. Ιωάννης Νικολάου είναι Εργασιακός / Οργανωσιακός Ψυχολόγος και Επίκουρος Καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρωπίνων Πόρων της PricewaterhouseCoopers και στην συνέχεια ως Προϊστάμενος Εκπαίδευσης στην Εγνατία Τράπεζα. Διδάσκει μαθήματα Οργανωσιακής Συμπεριφοράς/Ψυχολογίας και Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, για τα οποία έχει τιμηθεί με Αριστεία Διδασκαλίας, ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού και ενδοεπιχειρησιακών προγραμμάτων εκπαίδευσης στελεχών σε επιχειρήσεις.

Ναντίν Γεωργίου
Η Ναντίν Γεωργίου είναι Υποψήφια Διδάκτωρ Οργανωσιακής Συμπεριφοράς στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Το 2008 αποφοίτησε από το τμήμα Οργάνωση και Διοίκηση των Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου στη συνέχεια εκπόνησε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές (MSc) στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Διδάσκει μαθήματα Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο της Προσέλκυσης και Επιλογής Προσωπικού και της Αναζήτησης Εργασίας.

Νάσος Γκούρας
Νάσος Γκούρας έχει αποφοιτήσει απο το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με διάκριση, ενώ έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στο ίδιο πανεπιστήμιο. Ολοκληρώνει τις διδακτορικές του σπουδές στην οργανωσιακή συμπεριφορά και οργανωσιακή αλλαγή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εξειδικεύεται στην χορήγηση ψυχομετρικών τέστ, τις συνεντεύξεις επιλογής προσωπικού και την εκπαίδευση ενηλίκων σε θέματα οργανωσιακής αλλαγής, διοικησης και επιλογής προσωπικού. Είναι πιστοποιημένος σύμβουλος χορήγησης ψυχομετρικών τέστ της εταιρίας Hogan και του τέστ συναισθηματικής νοημοσύνης TEIQue ™.

Loft2Wrok

Η Ομάδα μας κατανοεί την αξία του coworking.
Το Loft2work είναι ο χώρος που μπορείτε να καθοδηγηθείτε, εκπαιδευτείτε και υποστηριχθείτε.Έχουμε εκτεταμένη εμπειρία που εστιάζει τόσο σε άτομα όσο και σε κοινότητες.

Σκοπός μας είναι να παρέχουμε τα εργαλεία που χρειάζεστε για να επιτύχετε τους στόχους σας.

Δείτε πώς. Γνωρίστε την ομάδα μας:

Αντρέας Τζουανόπουλος:είναι υπεύθυνος για να κάνει την παραμονή σας στο Loft2work όσο πιο ευχάριστη γίνεται. Θα σας κατατοπίσει στον χώρο, θα σας βοηθήσει με τον εξοπλισμό και τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας και θα σας συνδράμει σε οτιδήποτε χρειαστείτε -συμπεριλαμβάνεται ο καφές.
Επικοινωνία:andreas@loft2work.gr [φιλοξενία & υποστήριξη κοινότητας]

Κωνσταντίνα Zoehrer: γνωρίζει ανθρώπους και μιλάει τη γλώσσα των επιχειρήσεων.Λόγω της ενασχόλησής της με τον σχεδιασμό και υλοποίηση νέων projects δεν είναι πάντα στο loft. Επικοινωνήστε μαζί της αν ενδιαφέρεστε για: συνεργασίες, εργαστήρια και το δίκτυο του Loft2work.
Επικοινωνία:konstantina@loft2work.gr [επιχειρησιακή ανάπτυξη & επικοινωνία]