Οκτώ «αρχαίες» εφευρέσεις που δεν χρειάστηκαν αναβάθμιση

    Από: Startup Team

Πολλές είναι οι εφευρέσεις που μας έχουν αλλάξει τη ζωή. Και όχι μόνο έχουν αλλάξει ριζικά τη ζωή μας, αλλά έχουν συμβάλει ώστε να γίνει πιο ποιητική και εύκολο. Οι περισσότερες από αυτές εξελίχθηκαν στον πέρασμα των χρόνων. Όπως για παράδειγμα οι γραφομηχανές, που μετά από πολλά χρόνια «αναβαθμίστηκαν» σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Όμως, υπάρχουν και κάποιες εφευρέσεις, που εξακολουθούν να είναι τέλεια όπως το αρχικό προϊόν, χωρίς να έχουν υποστεί καμία αλλαγή και παρόλα αυτά μας είναι χρήσιμα:

 

1) Συρματόπλεγμα

Εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην αγορά το 1870 με τη συνεργασία τεσσάρων παιδιών (Joseph Glidden, Jacob Haish, Charles Francis Washburn, Isaac L. Ellwood) που θέλησαν να κρατήσουν τις κότες του γείτονα μακριά από το μποστάνι τους!

2) Πλαστικό με φουσκάλες

Στα τέλη του 1950 ο Alfred Fielding και ο Marc Chavannes είχαν μια λαμπρή ιδέα για την κατασκευή ενός προστατευτικού υλικού που έμελλε να αλλάξει την αφάλεια μεταφοράς των αντικειμένων αλλά και να μας βοηθήσει μερικές φορές να ξεπεράσουμε την… ανία μας!

3) Κουνιστές πολυθρόνες

Αμερικανική εφεύρεση που ξεκίνησε να εμφανίζεται στην αγορά στις αρχές του 18ου αιώνα και υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους κυνηγούς χρυσού της εποχής, που χαλάρωναν και ξεκουράζονταν στο λίκνισμά της.

 

4) Συνδετήρες

Χρησιμοποιούνται εδώ και 100 χρόνια ενώ η μοναδική αναβάθμισή τους ήταν το χρώμα!

 

5) Τσαγιέρα

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι οι πρώτες τσαγιέρες εμφανίστηκαν το 1279 και ήταν φτιαγμένες από πηλό. Από τότε μέχρι σήμερα μπορείτε σε αυτές να φτιάξετε το τσάι σας και να το απολαύσετε με τον πάλαι ποτέ παραδοσιακό τρόπο.

 

6) Μυγοσκοτώστρα

Κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1900 από τον Robert Montgomery, ο οποίος προσπαθούσε να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να σκοτώνουν τις μύγες στο Κάνσας, για να σταματήσει η εξάπλωση διάφορων ασθενειών που σχετίζονταν με αυτές.

7) Ποντικοπαγίδα

Στις αρχές του 1900 τα ποντίκια δεν προκαλούσαν απλώς τρόμο άμα τη εμφανίσει τους αλλά ήταν απειλή για την υγεία, τα παιδιά και τα τρόφιμα. Το 1903, ο John Mast παρουσίασε την ιδέα του και… άλλαξε τον κόσμο!

 

8) Legos

Τα πρώτα Legos εμφανίστηκαν το 1949 και τελειοποιήθηκαν το 1958. Από τότε μέχρι σήμερα κάνουν θραύση σε όλες τις ηλικίες χωρίς να έχουν υποστεί αλλαγές στον αρχικό τους σχεδιασμό.