Επιχειρηματικότητα ΚΑΙ στην αγαπημένη μας Κύπρο

    Από: Startup Team

Η επιχειρηματικότητα προβάλλεται ΚΑΙ στην αγαπημένη μας Κύπρο 🙂 Σας παρουσιάζουμε κάτω κάποια initiatives και πληροφορίες που βρήκαμε 🙂

Cyprus Entrepreneurship Competition

Επιχειρηματικότητα ΚΑΙ στην αγαπημένη μας Κύπρο

Πριν λίγες ημέρες είχαμε αναρτήσει πληροφορίες για το CyEC

The Cyprus Entrepreneurship Competition, CyEC, is a Business Plan Competition, organized on an annual basis since 2003. CyEC aims to nurture entrepreneurial culture among young scientists in Cyprus and challenge them to transform their ideas into real business opportunities and to leading companies of tomorrow. Over 100 teams have taken part in the annual competitions completed thus far. In its seven year history, CyEC alumni have successfully launched start-up companies, some with significant investments and revenues.

OpenCoffee Cyprus

Επιχειρηματικότητα ΚΑΙ στην αγαπημένη μας Κύπρο

Το Μάϊο του 2012 παρουσιάστηκε το OpenCoffee Cyprus

«This is an attempt to establish recognized, open and regular meeting places where entrepreneurs can meet with investors (and anyone else who fancies coming along) in a totally informal setting» με αυτά τα λόγια στις 23 Φεβρουαρίου 2007 ο Saul Klein ανακοινώνει από το blog του πως την επόμενη Πέμπτη θα βρίσκεται διαθέσιμος σε ένα Starbucks του κεντρικού Λονδίνου, για όποιον ενδιαφέρεται να τον συναντήσει. Στην πρώτη επιτυχημένη συνάντηση 75 άτομα περίπου συγκεντρώθηκαν, γνωρίστηκαν, αντάλλαξαν ιδέες και εμπειρίες πίνοντας τον καφέ τους. «Δουλεύει, και είναι fun. Ας το ξανακάνουμε. Και ας διαδώσουμε το concept».

Η ιδέα είναι τακτικές, ανεπίσημες, ανοικτές συναντήσεις για ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την τεχνολογία, το internet, την επιχειρηματικότητα και τις start-up. Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους. Developers, bloggers, δημοσιογράφους, marketers, επαγγελματίες της επικοινωνίας, “nerds”, νέους επιχειρηματίες και γενικότερα ανθρώπους που θέλουν να μάθουν και να κάνουν περισσότερα

To Open Coffee είναι γεγονός.

Η κοινότητα που δημιουργήθηκε από ανθρώπους για ανθρώπους διαδίδεται σε περισσότερες από 130 πόλεις. Δικτυώνει πρόσωπα με κοινά ενδιαφέροντα, εμπνέει τους ανθρώπους με νέες προτάσεις, καλλιεργεί την καινοτομία και το επιχειρείν, διαδίδει τις νέες τεχνολογίες.

Στην Ελλάδα, το Open Coffee ξεκινά από το 2007 στην Αθήνα και εξαπλώνεται σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο Βόλο.

Σήμερα, προστίθεται και η Κύπρος.

Παγκύπριος Σύνδεσμος Ανάπτυξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας (ΠΣΑΝΕ) Pancyprian Association For Young Entrepreneurship Development (PAYED)

Επιχειρηματικότητα ΚΑΙ στην αγαπημένη μας Κύπρο

Στόχος μας είναι η δημιουργία νέων σύγχρονων βιώσιμων επιχειρήσεων, καινοτόμων σχεδίων, νέων τεχνολογιών και νέων προϊόντων καθώς και την υποστήριξη των νέων επιχειρηματιών απο επιτυχημένους επιχειρηματίες με 
αξιόλογη πείρα σε πολυεθνικούς οργανισμούς.
  • Προώθηση της φιλοσοφίας και των αρχών της επιχειρηματικότητας
  • Υποστήριξη καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών
  • Ανάπτυξης της Νεανικής επιχειρηματικής δραστηριότητας
  • Ανάπτυξη δράσεων στο διαδίκτυο, στις νέες τεχνολογίες και στην ανάπτυξη και προώθηση κάθε είδους επιχειρηματικών συνεργασιών.
  • Αύξηση των γνώσεων, δεξιοτήτων, ικανοτήτων και την προώθηση της δια βίου μάθησης
  • Αύξηση της αυτοεκτίμησης των νέων για την προώθηση νέων ιδεών
  • Στήριξη της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας – Εμπόδια και Ευκαιρίες

Στόχοι μας για το μέλλον:

  • Μια σταθερή και μακροπρόθεσμη πολιτική και στρατηγική όσον αφορά τη δικτύωση νέων επιχειρηματιών μεταξύ τους αλλά και με διάφορους φορείς
  • Η δημιουργία μακροπρόθεσμων σχέσεων και συνεργασιών μεταξύ των νέων επιχειρηματιών
  • Η αντιπροσώπευση και η δημιουργία νέων επιχειρήσεων στη Κύπρος από νέους και δραστήριους επιχειρηματίες
  • Ανάπτυξη σχέσεων και δημιουργία δικτύων με άλλους Ευρωπαϊκούς οργανισμούς, Ιδρύματα και εταιρείες στην Ευρώπη
  • Η διαρκής ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με τις τάσεις της αγοράς, και γενικά ολόκληρου του επιχειρηματικού κόσμου
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ανάπτυξης Νεανικής επιχειρηματικότητας ιδρύθηκε στις 20 Νοεμβρίου του 2012 και ενεργεί νόμιμα στην Κύπρο με βάση του περί σωματείων και ιδρυμάτων Νόμου του 1972 της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Σύνδεσμος είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ως σκοπό την δημιουργία ενός ισχυρού υπόβαθρου για τους νέους επιχειρηματίες δια μέσου της γνώσης, της συνεχούς δικτύωσης και See More
General Information
Δραστηριότητες.

  • Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε νέους επιχειρηματίες σε θέματα επιχειρηματικότητας
  • Συνεργασία με άλλους φορείς για την υλοποίηση των στόχων του Συνδέσμου
  • Συνεχής ενημέρωση των μελών στα θέματα επιχειρηματικότητας
  • Οργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων τόσο στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό
  • Έκδοση και κυκλοφορία ενημερωτικών εντύπων για τις δράσης του συνδέσμου αλλά και ενημέρωσης για τις επιχειρήσεις
  • Δημιουργία ισχυρών και καλά διαρθρωμένων επαγγελματικών ομάδων
  • Συνεχής ενημέρωση των τάσεων της αγοράς και τις οικονομικής ανάπτυξης

Συνεντεύξεις Νέων από την Κύπρο στο epixeiro.gr και στο growing.gr

Μόζορας Φρίξος – Start-Up με την παρέα σας!

Επιχειρηματικότητα ΚΑΙ στην αγαπημένη μας Κύπρο

Είναι φανερά τα ποσοστά ανεργίας, που απασχολούν το μεγαλύτερο ποσοστό κοινωνικού συνόλου την σημερινή εποχή. Οι απρόσκοπτες σπατάλες των κυβερνήσεων, οι μίζες που μοιράστηκαν, απάτες για τις οποίες έκλειναν τα μάτια, οι λάθος επενδύσεις των τραπεζών και άλλα πολλά Λάθη-Λάθη-Λάθη που μας φέρνουν στο λεπτό που ζούμε τώρα.

Με ιδιαίτερη εντύπωση, παρακολουθώ όλους τους απλούς πολίτες, να είναι πλέον γνώστες όλων των προβλημάτων και της κάθε οικονομικής απάτης που έτυχε στην χώρα. Φυσικά, αυτό δέν ειναι καθόλου τυχαίο αφού εδώ επαληθεύεται και η γνωστή θεωρία ότι τα κακά γεγονότα διαδίδονται πολύ πιο γρήγορα και τακτικά απο τα ευχάριστα και ώς εκ τούτου είναι και ένα θέμα για περαιτέρω επικοινωνία και διάλογο, αφού λίγο πολύ τους αφορά σχεδόν όλους.

Το ευχάριστο της όλης υπόθεσης, είναι ότι το μήνυμα διαδόθηκε και έγινε αντιλυπτό απο όλους. Είναι πλέον κοινά αποδεκτό, ότι υπάρχει Πρόβλημα. Ελάχιστοι όμως, είναι αυτοί που σκέφτονται το επόμενο στάδιο του προβλήματος που είναι BRAINSTORMING Λύσεις. Μεταξύ προβλήματος και λύσης επικρατεί τουλάχιστον μία ευκαιρία. Εαν δέν υπήρχαν προβλήματα, σήμερα πιθανόν να μετακινούμασταν με τα άλογα, δέν θα είχαμε υπολογιστές και δέν θα σπουδάζαμε. Τα προβλήματα σε συνδυασμό με τις λύσεις μας έφτασαν μέχρι εδώ. Οι άνθρωποι που έγιναν γνωστοί στον κόσμο, έγιναν για τις λύσεις που έδωσαν. Σήμερα που υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τότε υπάρχει και μεγάλη ευκαιρία. Γιατί, Εάν στο πρόβλημα σκεφτείς με πάθος, τότε το πάθος γεννά ιδέες και οι Ιδέες καινοτομία. Το μόνο που χρειάζεται, είναι όρεξη.

όλο το άρθρο εδώ

Και άλλο ένα άρθρο πάλι στο epixeiro.gr:  Εποχή για Επιχειρή-ρωες

Χρίστος Χρίστου, Εκπαιδευτικός Όμιλος Ωρίωνας

Επιχειρηματικότητα ΚΑΙ στην αγαπημένη μας Κύπρο

Έχω γεννηθεί σε ένα χωριό της Λευκωσίας στην Κύπρο και πήρα απολυτήριο απο το Παγκύπριο Γυμνάσιο (Λύκειο) στην Λευκωσία. Σπούδασα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά το 1997-2001 και έκανα Μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων το 2001-2002 στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης. Δούλεψα στον ιδιωτικό τομέα για 7 χρόνια ως Σύμβουλος σε διάφορες εταιρίες στο Microsoft Dynamics NAV (Navision) ERP system.

Έχω συμμετέχει στην εγκατάσταση αυτού του πληροφοριακού συστήματος εταιριών σε χώρες όπως Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτος, Λίβανος ενώ συμμετείχα σε διάφορες εκπαιδεύσεις της Microsoft που έλαβαν χώρα σε διάφορες χώρες και κέρδισα τον τίτλο του Microsoft Certified Professional (MCP). 

Παράλληλα το 2006 άνοιξα Φροντιστήριο προσφέροντας όλα τα μαθήματα και το 2009 ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τα Φροντιστήρια Μικελλίδης. Το 2011 πήραμε το Master Franchise της Soeasy Ελλάδος για τα εκπαιδευτήρια Soeasy, Αρειμάνιο και Win.net και μετονομαστήκαμε σε Εκπαιδευτικό Όμιλο Ωρίωνας. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε τον αριθμό των εκπαιδευτηρίων μας σε όλη την Κύπρο με την μέθοδο του franchise. 

Κατα συνέπεια δεχόμαστε αιτήσεις από επενδυτές οι οποίοι θέλουν να ανοίξουν τα δικά τους σύγχρονα εκπαιδευτήρια και να ενταχθούν στο δίκτυο μας.

www.orionas.com.cy

Προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη λύση εκπαιδευτηρίου συνδυάζοντας τρία brands, που αντιπροσωπεύουν την εκμάθηση ξένων γλωσσών με τα So easy®, την πληροφορική / ψηφιακή εκπαίδευση με τα Win.net® και τη μέση εκπαίδευση με το Αρειμάνιο®. όλη η συνέντευξη εδώ