Pro-Greece Launch Event

    Από: Startup Team

Το YET – Young Entrepreneurs of Thessaloniki σας προσκαλεί στην έναρξη λειτουργίας της διαδικτυακής πλατφόρμας ProGreece.

Σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, o Σύλλογος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ο Σύλλογος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ο Σύλλογος Ελλήνων Μεταναστών και Ομογενών από τη Γερμανία και η Mediascape LTD ξεκινούν από κοινού την λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας. 

Τι είναι η πλατφόρμα ProGreece:

Παραγωγή στην Ελλάδα – Παροχή υπηρεσιών από την Ελλάδα)

Οι δυνατότητες παραγωγής και παροχής υπηρεσιών πολλών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, λόγω της επίκαιρης οικονομικής κρίσης, δεν έχουν εξαντληθεί. Πολλές επιχειρήσεις διαθέτουν καλά καταρτισμένους (συχνά και γερμανομαθείς) μηχανικούς και στελέχη, καθώς και τον κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό, προκειμένου να είναι σε θέση να διεκπεραιώνουν παραγγελίες για γερμανικές επιχειρήσεις με ταχεία παράδοση. Το ίδιο ισχύει και για τον κλάδο της παροχής υπηρεσιών που θα μπορούσε να εξυπηρετεί -κατά παραγγελία- γερμανικές επιχειρήσεις.
Οι υφιστάμενες δυνατότητες των ελληνικών επιχειρήσεων και οι ανάγκες των γερμανικών εταιρειών συγκεντρώνονται στα πλαίσια του ProGreece μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας και της ιστοσελίδας www.pro-greece.com.

Οι εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας διακρίνουν τα εξής σημαντικά πλεονεκτήματα: 
• Η ProGreece διατηρεί και δημιουργεί θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.
• Η ανεπιθύμητη μετανάστευση μπορεί να αποφευχθεί μέσω της ProGreece.
• Η ProGreece προσφέρει τη δυνατότητα για μια άμεση και διαδικαστικά απλή αντίδραση στις συγκυριακές διακυμάνσεις στην αγορά εργασίας.
• Αυτές οι συνεργασίες εκτέλεσης παραγγελιών, εφόσον υλοποιηθούν με επιτυχία, μπορούν να αποτελέσουν ένα κατάλληλο πρώτο στάδιο για επενδύσεις γερμανικών επιχειρήσεων. Συνεπώς, οι γερμανικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν με τον τρόπο αυτό και χωρίς μεγάλο ρίσκο, να έρθουν σε επαφή με Έλληνες εταίρους και να δημιουργήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης. Αυτό αργότερα μπορεί να οδηγήσει σε επενδύσεις και κοινοπραξίες.

Περισσότερες πληροφορίες:

Pro-Greece Launch Event

Facebook: www.facebook.com/ProGreece

Event: www.facebook.com/events/339535636163544/339543572829417/

Website: www.pro-greece.com/