Τα επαγγέλματα που θα εξαφανιστούν έως το 2020

    Από: Startup Team

Μήπως το όνειρό σας ήταν να γίνεται αεροσυνοδός ή δημοσιογράφο; Καλύτερα να αλλάξετε γνώμη ή να κάνετε στροφή στην καριέρα σας διότι σε λίγο χρόνια θα μείνετε χωρίς δουλειά! Η αγορά εργασίας αλλάζει συνεχώς και αυτό δεν έχει μόνο καλά. Αλλά και επιπτώσεις: Τα παραδοσιακά επαγγέλματα εξαφανίζονται. Βέβαια, ταυτόχρονα αναδύονται καινούργια επαγγέλματα ως αποτέλεσμα των τεχνολογικών ανακαλύψεων.

Σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού site Career Cast, δέκα επαγγέλματα που μέχρι πρότινος δεν αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα, αντιθέτως, αποτελούσαν πόθο και όνειρο για αρκετούς ανθρώπους, θα βλέπουν τα επόμενα χρόνια τη δυναμική τους να φθίνει σε βαθμό εξαφάνισης.

Αυτά είναι τα 10 επαγγέλματα που δεν θα υπάρχουν στο μέλλον:

Ταχυδρόμος: Τα mail και τα social media έχουν μειώσει στο ελάχιστο τα παραδοσιακά γράμματα.

Αγρότης: Η τεχνολογία βοηθάει να αναπτύσσεται η παραγωγή με λιγότερους εργάτες γης.

Μετρητής ρεύματος: Η μέτρηση της κατανάλωσης ρεύματος γίνεται σιγά σιγά με αυτόματο τρόπο.

Ρεπόρτερ-Δημοσιογράφος: Η ανάπτυξη των ιστοσελίδων ενημερωτικού τύπου, εξαφανίζουν τις εφημερίδες.

Τουριστικοί ατζέντηδες: Ολοένα και περισσότεροι τουρίστες αποφασίζουν να κλείσουν τις; διακοπές τους κατά μόνας και όχι μέσω πρακτορείων.

Ξυλοκόποι: Κι εδώ η τεχνολογία έχει… καταστρέψει τον κλάδο. Περισσότερα δέντρα κόβονται και λιγότεροι εργάτες χρειάζονται πλέον στην αγορά.

Αεροσυνοδοί: Αν και το τελευταίο διάστημα αναζητούνται συνεχώς αεροσυνοδοί, στην πραγματικότητα οι εταιρείες έχουν μειώσει δραστικά το προσωπικό τους.

Χειριστές βιομηχανικών μηχανών: Η ρομποτική βοηθάει τις βιομηχανίες να λειτουργούν τα υπερσύγχρονα μηχανήματά τους δίχως απαραίτητα την παρουσία ανθρώπινων χεριών.

Δημιουργοί αφισών: Οι κλασικές αφίσες που γέμιζαν τους δρόμους, μειώνονται καθώς ο κόσμος γίνεται διαδικτυακός. Οι αφίσες συνεχίζουν να υπάρχουν, αλλά πλέον δεν χρειάζεται να τις εκτυπώνεις.

Φοροεισπράκτορες: Τα μπάτζετ των εταιρειών μειώνονται στο ελάχιστο δυνατό. Οι φοροεισπράκτορες βλέπουν τη θέση τους να είναι πλέον επισφαλής.