Facebook | Άνοδος στους ενεργούς χρήστες και τα έσοδα!

    Από: Startup Team

Ανακοίνωση με αρκετά νούμερα έκανε πρόσφατα η διοίκηση του Facebook και όπως όλα δείχνουν… το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο με το πέρασμα του καιρού!

Πιο συγκεκριμένα, σε 1,32 δισεκατομμύρια ανέρχονται οι ενεργοί χρήστες του Facebook ενώ σε σχέση με πέρσι έχει παρατηρηθεί αύξηση κατά 14%. Το 30% των χρηστών χρησιμοποιούν το Facebook αποκλειστικά από κάποια κινητή συσκευή . Το 63% των συνολικών χρηστών του, χρησιμοποίησε το Facebook σε καθημερινή βάση κατά τη διάρκεια του Ιουνίου. Οι χρήστες που χρησιμοποίησαν το κοινωνικό δίκτυο τουλάχιστον μία φορά την ημέρα από κινητή συσκευή ήταν 654 εκατομμύρια τον Ιούνιο του 2014, δηλαδή μιλάμε για αύξηση 14% από τον περσινό Ιούνιο.

Πολύ μεγάλη ήταν και η αύξηση στα κέρδη του Facebook, κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα τους επενδυτές και οδήγησε σε άνοδο τις μετοχές του στη Wall Street. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους (Απρίλιος – Ιούνιος 2014) τα έσοδά του έφτασαν σε 791 εκατομμύρια δολάρια, κάτι παραπάνω από διπλάσια των περσινών εσόδων του Facebook που ήταν 333 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εταιρείας eMarketer, το Facebook κατάφερε να εισπράξει το 5.8% των διαφημιστικών budget για το έτος 2013.

Ο Mark Zuckerberg δήλωσε: «Είχαμε ένα καλό δεύτερο τρίμηνο. Η κοινότητά μας συνέχισε να μεγαλώνει και διαβλέπουμε πολλές ευκαιρίες μπροστά μας, καθώς διασυνδέουμε τον υπόλοιπο κόσμο».