Τα αγαπημένα βιβλία των πιο επιτυχημένων επιχειρηματιών του κόσμου!

    Από: Startup Team
πηγή: tsemperlidou.gr

Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες δεν έφτασαν εκεί που είναι σήμερα χωρίς μια δόση σοφίας, η οποία συνόδευε, και μερικές φορές ίσως και να υπαγόρευε, τα βήματά τους. Πολλοί από αυτούς υποστηρίζουν ότι η επιτυχία, η σκέψη τους και η οπτική τους, επηρεάστηκε σημαντικά από κάποιο βιβλίο που έτυχε να πέσει στα χέρια τους. Δείτε μερικά από αυτά τα βιβλία στη λίστα που ακολουθεί.

Μαρκ Ζούκερμπεργκ – Facebook

Το αγαπημένο του βιβλίο είναι η “Αινειάδα” του Βιργίλιου, την οποία διάβασε για πρώτη φορά όταν σπούδαζε Λατινικά στο κολέγιο. Το όνειρο του Αινεία να χτίσει μια νέα πόλη, ήταν ένα μεγαλειώδες όραμα που τον συγκίνησε βαθιά όπως δήλωσε σε μία συνέντευξή του στο περιοδικό New Yorker.

Όπρα Γουίνφρεϋ – Παρουσιάστρια και συγγραφέας

Το αγαπημένο βιβλίο της Winfrey είναι το “To Kill a Mockingbird” (Όταν σκοτώνουν τα Κοτσύφια) του Harper Lee.

“Θυμάμαι ότι όταν διάβασα αυτό το βιβλίο, δεν μπορούσα να σταματήσω να μιλάω για αυτό στην τάξη του σχολείου. Το διάβασα στην 8η ή 9η τάξη και προσπαθούσα να πείσω και τα άλλα παιδιά να το διαβάσουν.”

Κάρλος Γκοσν – Ρενώ, Νισσάν

Το αγαπημένο του βιβλίο είναι το “The Reader” του Bernhard Schlink (Διαβάζοντας στη Χάννα), μία νουβέλα για την ερωτική σχέση ενός έφηβου με μια πολύ μεγαλύτερη του γυναίκα στη Μεταπολεμική Γερμανία. Όπως δήλωσε στο Fox Business News του το χάρισε ο γιος του και το λάτρεψε.

Τζαίημς Γκόρμαν – Morgan Stanley

Μια από τις αγαπημένες του στιγμές χαλάρωσης είναι η ανάγνωση κατασκοπικών μυθιστορημάτων του John le Carre, ο οποίος έγραψε μεταξύ άλλων το “Ο κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο”.

Ρίτσαρντ Μπράνσον – Virgin Group

Τα δύο πιο αγαπημένα του βιβλία όπως αναφέρει στην αυτοβιογραφία του είναι το “Stalingrad” του Antony Beevor και το “Wild Swans” της Jung Chang. Επίσης πηγή έμπνευσης σε όλη του τη ζωή, υπήρξε το “Long Walk To Freedom” του Nelson Mandela.

Τζεφ Μπιουκς – Τάιμ Γουόρνερ

Οι επιλογές του Bewkes είναι πολλές. Από επιχειρηματικά βιβλία το αγαπημένο του είναι το “Competitive Strategy” του Michael Porter ενώ έχει αδυναμία σε ιστορικά βιβλία όπως είναι το “Lincoln” του Gore Vidal’s και το “Team of Rivals” του Doris Goodwin, που και τα δύο αναφέρονται στη ζωή του πρώην προέδρου της Αμερικής.

Τζεφ Μπέζος – Άμαζον

Το αγαπημένο βιβλίο του ιδρυτή του μεγαλύτερου βιβλιοπωλείου στον κόσμο είναι το “The Remains of the Day” (Τ’ Απομεινάρια μιας Μέρας) του Kazuo Ishiguro. Ένα βιβλίο που, όπως δηλώνει, μπορεί να σου διδάξει πολλά για τη ζωή και τα πράγματα που μετανιώνεις. Από επιχειρηματικά βιβλία συστήνει ανεπιφύλακτα το “Built to Last: Successful Habits of Visionary Companies” των Jim Collins και Jerry Porras.

Μπιλ Γκέητς – Microsoft

Το πιο σημαντικό βιβλίο της ζωής του είναι το “The Catcher in the Rye” (Ο Φύλακας στη Σίκαλη) του J.D. Salinger. Όπως δήλωσε σε μία συνέντευξη της Academy of Achievement: “Δεν το είχα διαβάσει μέχρι τα δεκατρία μου και από την πρώτη στιγμή έγινε το αγαπημένο μου βιβλίο. Είναι πανέξυπνο. Αναγνωρίζει ότι οι νέοι μπορεί να είναι λίγο μπερδεμένοι αλλά ταυτόχρονα είναι έξυπνοι και βλέπουν πράγματα και αλήθειες που οι ενήλικες αδυνατούν να διακρίνουν.”

Ράνταλ Στήβενσον – AT&T

Σε μία συνέντευξή του στο περιοδικό Scouting, ανέφερε ότι το αγαπημένο του βιβλίο είναι οι “Αδελφοί Καραμαζώφ” του Ντοστογιέφσκι, ένα από τα πιο σημαντικά μυθιστορήματα που γράφτηκαν ποτέ, το οποίο εκφράζει το πολύπτυχο της ανθρώπινης ψυχής και τις δυνάμεις και τις ροπές που την ορίζουν.

Ρεξ Τίλλερσον – ExxonMobil

Το αγαπημένο του βιβλίο είναι το “Atlas Shrugged” (Ο Άτλας Επαναστάτησε) της Ayn Rand, το οποίο κέρδισε τον τίτλο του πιο “Influential Book” στην Αμερική μετά τη Βίβλο σύμφωνα με μια έρευνα που έκανε η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου. Ένα βιβλίο που ξεδιπλώνει το ιδεολογικό σύστημα αξιών που προκύπτει από τις αντιθέσεις καλού, κακού, εργασίας, χρήματος, εκμετάλλευσης, πολιτικής, γραφειοκρατίας, ηθικών κωδίκων και ιδεολογίας.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
tsemperlidou.gr