Πώς μπορεί κάποιος να «κρατήσει» τη δουλειά του -12 μυστικά που κάνουν τους εργαζόμενους να ξεχωρίζουν.

    Από: Startup Team
πηγή: iefimerida.gr

Μετά την αναζήτηση εργασίας και αφού αυτό επιτευχθεί, ο δυσκολότερος στόχος είναι να μπορέσει κάποιος να… μείνει σε αυτή. Το βασικό που χρειάζεται είναι σκληρή δουλεία, ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες άλλες λεπτομέρειες που πρέπει να τηρηθούν για να επιτευχθεί ο στόχος. 

Η Λόρεν Μπέργκερ στο  βιβλίο της “Welcome To The Real World, περιγράφει τα 12… τρικ που βοηθούν στο να διατηρήσει κάποιος τη δουλειά του. Και μπορεί να απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους που βγαίνουν για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αλλά σίγουρα έχουν εφαρμογή παντού:

 • Ποτέ μην εγκαταλείπετε

Αν δεν σας αρέσει η δουλειά σας προσπαθείστε να το διορθώσετε. Μην περιμένετε αυτό να γίνει από μόνο του.

 • Μην τα παίρνετε όλα προσωπικά

Μην λαμβάνεται μια παρατήρηση που σας γίνεται πάνω στη δουλειά ως κάτι που λέγεται επί προσωπικού. Αξιοποιείστε τα όσα σας λένε για να γίνετε καλύτεροι στη δουλειά σας.

 • Δημιουργείστε το δικό σας… σύστημα

Αν δουλεύετε κάπου που υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος για το πώς γίνονται διάφορες δουλειές, για παράδειγμα το πώς σημειώνονται τα ραντεβού, και εσείς πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει κάπως αλλιώς καλύτερο, δοκιμάστε το, δείτε αν όντως λειτουργεί και υιοθετήστε το. Μην μένετε προσκολλημένοι σε πρακτικές που δεν βοηθούν εσάς.

 • Κρατήστε τα τυπικά στην ηλεκτρονική αλληλογραφία

Τα E-mails έχουν γίνει ένα αναπόσπαστο μέρος σε όλες τις δουλειές. Σε κάθε ένα, λοιπόν που στέλνετε, τηρήστε την επίσημο φόρμα, καθώς κάτι τέτοιο δείχνει ένα υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού. Ταυτόχρονα, φροντίστε να μην είναι εντελώς στεγνό, άλλα φιλικό.

 • Μην λέτε ποτέ «δεν ξέρω»

Μην παραιτήστε, μην λέτε «δεν ξέρω» και αρνείστε, όταν σας ζητούν κάτι που δεν ξέρετε. Δείξτε καλή θέληση και γίνετε επινοητικοί.

 • Να είστε οργανωμένοι και επιμελείς

Πέρα από την οργάνωσή σας στο καθαρό κομμάτι της δουλειάς καλό είναι το γραφείο σας να είναι πάντα τακτοποιημένο.

 • Τηρείτε τις προθεσμίες

Να τηρείτε πάντα τις προθεσμίες που σας δίνονται και αν σας ζητείτε να την ορίσετε εσείς, τότε να δίνετε μια ημερομηνία ή ώρα που να είστε σίγουροι ότι θα έχετε ολοκληρώσει αυτό που σας ζητείτε να κάνετε.

 • Βρείτε τον… μέντορά σας

Βρείτε στο χώρο της δουλειάς έναν άνθρωπο ανώτερό σας ο οποίος θα μπορέσει να σας βοηθήσει, να σας κατατοπίσει και να σας βοηθήσει να προοδεύσετε στη σταδιοδρομία σας. Ζητείστε του πληροφορίες αλλά και τη συμβουλή του όταν αντιμετωπίζετε δύσκολες καταστάσεις στη δουλειά.

 • Διατηρήστε επαφές

Αφού έχετε κάνει μια επαγγελματική επαφή προσπαθείστε να διατηρήσετε σχέσεις. Φροντίστε τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο να επικοινωνείτε με άτομα που σχετίζονται με τη δουλειά σας, πελάτες, αφεντικά, συναδέλφους που έχουν φύγει.

 • Τηρήστε το dress code του επαγγέλματος

Η στολή εργασίας ορίζεται για κάθε χώρο διαφορετικά. Οπως και να έχει πρέπει πάντα να τηρείτε,  καθώς το ντύσιμο δείχνει και τη διάθεση που έχει κανείς να πάρει τη δουλειά του σοβαρά.

 • Μην… σηκώνετε μύτη

Προσπαθείστε πάντα να είστε προσγειωμένοι. Εργαστείτε παραπάνω, δείξτε προθυμία.

 • Βάλτε στόχους

Μην εφησυχάζετε επειδή βρήκατε μια δουλειά, όσο ασφαλείς και να νιώθετε σε αυτή. Βάζετε πάντα στόχους γιατί έτσι μόνο μπορείτε να βελτιώνεστε και να προοδεύετε.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
iefimerida.gr