Έρευνα | Τα καλύτερα αμειβόμενα επαγγέλματα στην Ελλάδα.

    Από: Startup Team

Στην Ελλάδα του 2014 υπάρχουν επαγγέλματα που ακόμα και μέσα στην οικονομική κρίση και μετά από μείωση μισθών έως και 43%, είναι καλοπληρωμένα και οι θέσεις τους δέχονται μισθούς που αγγίζουν το ποσό των 4.500 ευρώ.

Σύμφωνα με την «Ημερησία», στα υψηλά μισθολογικά κλιμάκια, με μέσες μεικτές αποδοχές που ξεκινούν από τα 2.000 ευρώ και φτάνουν τα 4.500 ευρώ περιλαμβάνονται τα στελέχη των ιδιωτικών και δημόσιων επιχειρήσεων καθώς επίσης και κρατικών οργανισμών όπως υπουργεία, γενικές γραμματείες, δήμοι, περιφέρειες. Στο ίδιο μισθολογικό επίπεδο βρίκονται και οι αρχιτέκτονες-μηχανικοί, οι εξειδικευμένοι στους αυτοματισμούς χειριστές βιομηχανικών εγκαταστάσεων, οι λογιστές και οι άνδρες φυσικομαθηματικοί.

Στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο με μισθό από 1.500 ευρώ έως 2.000 ευρώ ανήκουν οι γυναίκες φυσικομαθηματικοί, οι γιατροί, οι βιολόγοι, οι τεχνολόγοι και οι χύτες μετάλλων.

Μισθό από 1.000 ευρώ έως και 1.500 ευρώ έχουν οι περισσότεροι υπάλληλοι γραφείου, οι χρηματιστές, οι κτηματομεσίτες, οι συντηρητές μηχανών, οι εργαζόμενοι ως μισθωτοί δικηγόροι, οι 118.000 οδηγοί μέσων μεταφοράς, τεχνικοί διαφόρων ειδικοτήτων και οι μεταλλωρύχοι.

Στο επίπεδο μισθών 700 ευρώ έως 1.000 μεικτά βρίσκονται οι γεωργοί, οι υπάλληλοι εξυπηρέτησης πελατών, τα μοντέλα (όσοι είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ), οι απασχολούμενοι στην παροχή υπηρεσιών ασφαλείας, οι ανειδίκευτοι εργάτες, οι εκπαιδευτικοί, οι πλανόδιοι πωλητές και οι άνδρες οικιακοί βοηθοί.

Στη κατηγορία με τα επαγγέλματα που έχουν μισθό κάτω από τα 700 ευρώ μεικτά βρίσκονται οι γυναίκες οικιακοί βοηθοί, οι απασχολούμενοι στην παροχή προσωπικών υπηρεσιών και το βοηθητικό διδακτορικό προσωπικό.

Όπως είναι λογικό υπάρχουν και άτομα που έχουν κάποιο από τα παραπάνω επαγγέλματα και βρίσκονται σε διαφορετικό μισθολογικό επίπεδο από αυτό που λέει το αποτέλεσμα της έρευνας. Στην έρευνα υπάρχουν οι μέσοι μισθοί των εργζομένων.