Αυτο είναι το μυστικό της επιτυχίας σε κάθε τομέα – Πώς να γίνετε δημιουργικοί και τυχεροί

    Από: Startup Team
πηγή: iefimerida.gr

Πιστεύετε ότι η επιτυχία είναι καθαρά θέμα τύχης; Το πραγματικό μυστικό αποκαλύπτει ο συγγραφέας Μάρκους Ζούσαν παρουσιάζοντας τις προσωπικές του εμπειρίες.

Το 2002, ο Μάρκους Ζούσαν αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο.
Ξεκίνησε με την αναλυτική παρουσίαση της αρχής και του τέλους της ιστορίας και έκανε μα λίστα με τους τίτλους των κεφαλαίων, τις σελίδες τους.

Οταν άρχισε να γράφει την ίδια την ιστορία, ξεκίνησε να τη διηγείται από την προοπτική του θανάτου. Ομως στην πορεία δεν του άρεσε. Ετσι ξανάρχισε το βιβλίο, γράφοντας το μέσα από τα μάτια του κύριου χαρακτήρα. Και πάλι, δεν του άρεσε. Δοκίμασε πάρα πολλούς τρόπους και εν τέλει έγραψε το πρώτο μέρος του βιβλίου 150-200 φορές, μέχρι να καταλήξει πίσω στην αρχική επιλογή του και να το γράψει ξανά από την προοπτική του θανάτου. Αυτή τη φορά, η 200η φορά, ήταν σωστή, παρόλο που χρειάστηκε τρία χρόνια για να φτάσει σε αυτή. ΤΟ βιβλίο του ονομάστηκε «The Book Thief»

Σε μια συνέντευξη μετά την κυκλοφορία του βιβλίου αναφέρει «Μέσα σε τρία χρόνια, θα πρέπει να απέτυχα πάνω από χίλιες φορές, αλλά κάθε αποτυχία με έφερνε πιο κοντά στο ιδανικό αποτέλεσμα και γι’ αυτό, είμαι ευγνώμων.»

Το βιβλίο ξεπούλησε και έμεινε στην λίστα των best-sellers της New York Times για πάνω από 230 εβδομάδες, πουλώντας 8 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ μεταφράστηκε σε 40 γλώσσες. Λίγα χρόνια αργότερα, το Χόλιγουντ έκανε το «The Book Thief» κινηματογραφική ταινία.

Πολλοί πιστεύουν ότι επιτυχίες είναι τύχη. Ίσως είναι πιο εύκολο να εξηγήσει κανείς την επιτυχία με αυτόν τον τρόπο – ως μια ευκαιρία, μία στιγμή λάμψης και τύχης. Δεν υπάρχει αμφιβολία, υπάρχει πάντα κάποιο στοιχείο της τύχης που εμπλέκονται σε κάθε ιστορία επιτυχία, αλλά ο Μάρκους Ζούσακ είναι η απόδειξη ότι αν αναθεωρήσετε την δουλειά σας πάνω από 200 φορές, αν βρείτε 200 τρόπους για να ανακαλύψετε εκ νέου τον εαυτό σας, τότε δημιουργείτε την τύχη σας εσείς.

Οπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο το Business Insider, οι δημιουργικές ιδιοφυΐες έχουν ιδέες που τις επεξεργάζονται, τις μελετούν, τις αλλάζουν και τις επαναλαμβάνουν με καθαρή δύναμη της θέλησης και επιμονής.

Τα όνειρα δεν γίνονται πραγματικότητα μόνο και μόνο επειδή τα ονειρευόμαστε, αλλά είναι η σκληρή δουλειά που κάνει τα πράγματα να συμβούν και δημιουργούν την αλλαγή…

διαβάστε περισσότερα εδώ:
iefimerida.gr