Οι πιο αστείες δικαιολογίες για να «αποφύγετε» μια συνέντευξη

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Θα μπορούσαμε να πούμε πως το καλοκαίρι είναι αυτή η περίοδος που οι περισσότεροι εργαζόμενοι «υπολειτουργούν». Λίγο οι υψηλές θερμοκρασίες, λίγο η ανάγκη για διακοπές αυξάνεται η αναβλητικότητα. Αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν και ο Σεπτέμβρης μας «επαναφέρει» στην τάξη.

Η εταιρεία προσλήψεων Aspire ζήτησε από τους υπεύθυνους των κεντρικών γραφείων σε Αγγλία, Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ να απαριθμήσουν τις πιο αστείες δικαιολογίες που χρησιμοποίησαν υποψήφιοι για τη δουλειά είτε επειδή άργησαν είτε επειδή δεν εμφανίστηκαν καθόλου στη συνέντευξη.

Ας τις δούμε.

«Δε μπορούσα να σας τηλεφωνήσω, γιατί μου έκλεψαν το iPhone», email που στάλθηκε από το (κλεμμένο) κινητό

«Δε θα μπορέσω να παρευρεθώ στη συνέντευξη γιατί εξερράγη ο υπολογιστής μου ενώ κοιμόμουν και μου έχει στοιχίσει»

«Δε θα πάω στη συνέντευξη γιατί έριξα μαρμελάδα στο φόρεμα που θα φορούσα και δε νιώθω την ίδια αυτοπεποίθηση φορώντας κάποιο άλλο ρούχο»

«Δε θα μπορέσω να κάνω τη παρουσίαση στη συνέντευξη γιατί έβαλα τον υπολογιστή μου στο γραμματοκιβώτιο της κοπέλας που και τώρα δε θυμάται τον κωδικό!»

«Θα αργήσω μισή ώρα γιατί οι χάρτες της Google δεν λειτουργούσαν και δε μπορούσα να βρω τη διεύθυνση!»

«Φοβάμαι πως έχω κάποια άσχημα νέα. Χθες το βράδυ έφαγα μύδια στο (…όνομα εστιατορίου…) και έπαθα δηλητηρίαση. Γι αυτό το λόγο δε θα μπορέσω να έρθω στο ραντεβού αύριο, καθώς έχω και ένα μικρό διάλειμμα και θα ταξιδέψω στην Πορτογαλία», email που στάλθηκε δυο ώρες το ραντεβού

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com