Χρηματοδότηση 240.000 δολαρίων για τη Weendy

    Από: Startup Team

Πηγή: emea.gr

Χρηματοδότηση εκκίνησης ύψους 240.000 δολαρίων εξασφάλισε η ελληνική startup Weendy από το αμερικανικό “εκκολαπτήριο” Archimedes Labs.

Όπως μεταδίδει το τεχνολογικό blog TechCrunch, η ομάδα της Weendy βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης και νέου γύρου χρηματοδότησης. Και οι δύο γύροι θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση της εφαρμογής και σε άλλα αθλήματα εκτός από το surf, το kiteboard και το σκι (που ήδη καλύπτει) και στην εξυπηρέτηση περισσότερων περιοχών στον κόσμο.

Μάλιστα, η Κατερίνα Στροπονιάτη, designer της εφαρμογής, δηλώνει πως ο αριθμός των χρηστών αυξάνεται κατά 20% ανά εβδομάδα (η έκδοση beta “μετράει” μερικές δεκάδες χιλιάδες χρηστών) και πως στόχος της ομάδας είναι να φθάσουν το 1 εκατ. χρήστες μέχρι το τέλος του 2013. Τέλος, σχεδιάζεται μία νέα έκδοση της εφαρμογής στα μέσα Μαρτίου εν όψει ενός μεγάλου event για snowkite που διοργανώνεται στη Γιούτα των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Ιανουαρίου η ελληνική startup είχε επιλεγεί από το ιταλικό accelerator MindTheBridge για ένα τρίμηνο πρόγραμμα στις εγκαταστάσεις του στις ΗΠΑ και για χρηματοδότηση εκκίνησης.