Col d’Orcia – νέα αποκλειστική συνεργασία για το Wineshop.gr!

    Από: Startup Team

Το ηλεκτρονικό κατάστημα Wineshop.gr , εισήγαγε τον Σεπτέμβριο κατ’αποκλειστικότητα στην ελληνική αγορά οίνου τους εκλεκτούς οίνους από τον Ιταλικό οίκο Col d’Orcia που βρίσκεται στην γνωστή οινοποιητική περιοχή Montalcino.  Το Wineshop.gr διανέμει τους οίνους στην λιανική και χονδρική αγορά και οι περιγραφές τους βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.wineshop.gr

Ακολουθεί σύντομη παρουσίαση του οίκου Col d’Orcia

Col d’Orcia σημαίνει: ο λόφος με θέα τον ποταμό Orcia. Ο ποταμός Orcia σηματοδοτεί τα Νοτιοδυτικά σύνορα της επικράτειας του Montalcino και το όνομα του αγροκτήματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την φυσική τοποθεσία. Είναι ο εξαιρετικός συνδυασμός του εδάφους και του κλίματος που κάνουν τα κρασιά αυτά να ξεχωρίζουν.

Το Col d’Orcia είναι ένα από τα πρώτα οινοποιεία του Montalcino αφού ιδρύθηκε το 1890.

Το κτήμα βρίσκεται στη νότια πλαγιά της περιοχής του  Montalcino και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κοιλάδας Orcia.

Το Val d’Orcia είναι μια μοναδική περιοχή που ανακηρύχθηκε απο την UNESCO μέρος της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας κατά το έτος 2004.

Οι αμπελώνες βρίσκονται στη νότια πλαγιά του Montalcino, στις λοφώδεις εκτάσεις και εκτείνεται σε 540 εκτάρια, από τον ποταμό Orcia μέχρι το χωριό Sant’Angelo in Colle, περίπου 450 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.

Η φύση του εδάφους είναι αναμφίβολα ευνοϊκή για αμπελοκαλλιέργεια,  φτωχή σε άργιλο και πλούσια σε ασβεστόλιθο και αδρανή υλικά.

Η περιοχή δεν επηρεάζεται από την ομίχλη ούτε απο πάγο, ενώ οι συχνοί άνεμοι εξασφαλίζουν τις καλύτερες συνθήκες για τα κλήματα. Το κλίμα είναι τυπικά μεσογειακό, με περιορισμένες βροχοπτώσεις οι οποίες ως επί το πλέιστον συγκεντρώνονται κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Ο μεγάλος αριθμός των ηλιόλουστων ημερών σε όλη τη βλαστική περίοδο εξασφαλίζει τη σταδιακή και πλήρη ωρίμανση των σταφυλιών. Οι αμπελώνες στο Νότο και η ιδιαίτερη φύση του εδάφους δίνουν στο Brunello που παράγεται σε αυτή την πλευρά του Montalcino κάτι το εκλεπτυσμένο και πολύ ιδιαίτερο!

Η προσοχή στη λεπτομέρεια χαρακτηρίζει τη διαδικασία οινοποίησης στο Col d’Orcia, Η συγκομιδή, πραγματοποιείται αποκλειστικά με το χέρι, η ζύμωση γίνεται σε ελεγχόμενης θερμοκρασίας δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα , έτσι ώστε η επιφάνεια επαφής μεταξύ του χυμού και στέμφυλλων να εξασφαλίσουν τη βέλτιστη εξαγωγή σημαντικών συστατικών όπως οι πολυφαινόλες και χρωστικές ύλες. Η παλαίωση του κρασιού πραγματοποιείται σε Σλοβένικη και γαλλική δρυ. Το μέγεθος των βαρελιών και ο χρόνος της παλαίωσης ποικίλλει ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της κάθε παρτίδας. Για ορισμένους οίνους μπορεί να διαρκέσει έως και 4 χρόνια. Τέλος οι φιάλες φυλάσσονται στα ιδιόκτητα κελλάρια του κτήματος.

 

Ακολουθεί σύντομη περιγραφή των εκλεκτών κρασιών του οίκου Col d’Orcia

BRUNELLO DI MONTALCINO ’08

Ποικιλιακή Σύνθεση:
Sangiovese
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:

Βαθύ ρουμπινί χρώμα .Έντονη γεύση μπαχαρικών και φρούτων με νότες βελανιδιάς λόγω της μακράς παλαίωσης, αρκετά τανικό, γενναιόδωρο, με σχεδόν κρεμώδη υφή. Ευγενικό και κομψό στην επίγευση.

COL d’ORCIA ROSSO DI MONTALCINO ’11

Ποικιλιακή Σύνθεση:
Sangiovese
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Βαθύ κόκκινο ρουμπινί χρώμα, με μοβ ανταύγιες. Έντονα και συμπυκνωμένα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων και βελανιδιάς. Πλούσιο, φρουτώδες σώμα που εμπλουτίζεται με πικάντικες αποχρώσεις ξύλου. Μαλακές τανίνες και βελούδινη επίγευση.

PINOT GRIGIO COL d’ORCIA ’13

Ποικιλιακή Σύνθεση:
Pinot Grigio
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Λαμπερό χρυσαφένιο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Στη μύτη έχει άφθονα και ευχάριστα αρώματα φρουτών, με κλασικές νότες εσπεριδοειδών. Στο στόμα είναι φρέσκο, ζωηρό με ισορροπήμενη οξύτητα και μακρά φρουτώδη επίγευση. 
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει σαλάτες, λαχανικά, λαδερά, ελαφρά τυριά, πίτες, ψάρι. Σερβίρεται στους 10-12°C.

MOSCADELLO DI MONTALCINO PASCENA ’10 (375ml)

Ποικιλιακή Σύνθεση:
Μοσχάτο

ΜΙΚΡΗ ΦΙΑΛΗ 375ml 
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Λαμπερό χρυσαφένιο χρώμα. Επικρατούν αρώματα αποξηραμένων βερίκοκων, τριαντάφυλλου και φασκόμηλου. Γεμάτη και συγκεντρωμένη γεύση, με έντονη οξύτητα που εξισορροπεί το μεγάλο πάχος του σώματος. Στον ουρανίσκο έχουμε γεύσεις ξηρών καρπών και μελιού. Πολύ μακρά και ενδιαφέρουσα επίγευση. Αλκοόλ: 11,6% vol

 

Απευθείας σύνδεσμος αγοράς των οίνων:  goo.gl/nZZoxQ

Η πλήρης λίστα με τους οίκους που αντιπροσωπεύει το Wineshop.gr φαίνεται στην αρχική σελίδα κάτω απο την επικεφαλίδα «Οι αντιπροσωπείες μας».

Για αγορές χονδρικής και ho.re.ca. επικοινωνείτε με τα πλήρη στοιχεία εταιρίας στο hondriki@wineshop.gr

 

Το Wineshop.gr είναι το πρώτο και μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα οίνων και ποτών στην Ελλάδα – λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.wineshop.gr απο το 2000 και έχει βραβευτεί με το “Ermis Gold Web Award” . Εξυπηρετεί πελάτες λιανικής και χονδρικής. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία οίνου απο τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα, ποτά, delicatessen, gadgets, κρασιά με προσωπική ετικέτα και δώρα προσωπικά και εταιρικά σε πολύ ελκυστικές τιμές. Το Wineshop.gr ανήκει και διαχειρίζεται απο την επιχείρηση Wine Art.

 

Γραφεία: Σαράφη 18 Νέα Ερυθραία 14671 τηλ. 2106204176, φαξ 2118001748, www.wineshop.gr email: info@wineshop.gr