Τι κάνει τις Παρασκευές αυτός που αγαπά τη δουλειά του?

    Από: Startup Team

Η εβδομάδα φτάνει στο τέλος της ή μήπως όχι; Το “φιλμ” της εβδομάδας περνάει από το μυαλό μας και θα ήταν καλό για εμάς να συμπληρώσουμε το παζλ για να ξεκινήσουμε δυναμικότερα την επόμενη!

Σημειώσεις – tasks εβδομάδας

Είναι δείγμα επαγγελματισμού να κρατήσουμε σε αρχείο όλες τις εκκρεμότητες της εβδομάδας. Εάν έχουμε χρόνο σήμερα , βελτιώνουμε τη δομή και την οργάνωση τους για να συνεχίσουμε με τη νέα βδομάδα τα έργα μας.

Ημιτελή έργα – Βαρύτητα

Τα ημιτελή έργα είναι ένα μεγάλο θέμα. Εάν είναι για πελάτες τότε δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεπεράσουμε το dead line. Βλέπουμε τους στόχους και κάνουμε μία πρόβλεψη με υπαρκτά τεκμήρια για το χρόνο που θα χρειαστούμε. Έτσι ή τα μεταθέτουμε σε συγκεκριμένες μέρες την επόμενη βδομάδα ή μέσα στο Σαββατοκύριακο. Μπορεί το δεύτερο να μην μας αρέσει αλλά θα πρέπει να κάνουμε καλύτερη διαχείριση χρόνου την επόπενη φορά.

Σάββατο Shopping Therapy ή εργασία σε διαφορετικό χώρο;

Δοκιμάζουμε να αλλάξουμε περιβάλλον. Έχουμε μαζί τα αρχεία μας και τον υπολογιστή με τις σημειώσεις μας(ή γραπτές) για να εξάγουμε αποτελέσματα και συμπεράσματα.

Με την προϋπόθεση ότι η εργασία μας επιτρέπει την αλλαγή χώρου, βρίσκουμε ένα άλλο μέρος και σκεφτόμαστε στρατηγικές και αλλαγές ή συμπληρώνουμε λίγη εργασία και ιδέες. Δεν έχουμε καμία πίεση, είναι κάτι καθαρά προσωπικό. Δεν πληρωνόμαστε άμεσα από αυτό, ούτε περιμένουμε να ανταμειφθούμε άμεσα με οποιοδήποτε τρόπο, από τον εργοδότη μας ή να έχουμε ανταμοιβή άλλου είδους, εάν είμαστε εμείς οι επιχειρηματίες. Μακροπρόθεσμα όμως θα ωφεληθούμε, αφενός μεν γιατί θα είμαστε πιο δημιουργικοί γιατί θα αφομοιώνουμε ό,τι ακριβώς επιτελέσαμε μέσα στη βδομάδα. Αφετέρου δε γιατί θα ασχοληθούμε με κάτι που μας αρέσει πραγματικά.

Εάν η εργασία μας δεν μας το επιτρέπει. Τότε είτε για λίγο χρόνο εάν έχουμε τη δυνατότητα πηγαίνουμε στην εταιρία. Είτε σε θεωρητικό επίπεδο μόνοι –  αλλά και με συνεργάτες σχεδιάζουμε μελλοντικές κινήσεις, βλέπουμε λάθη και εξάγουμε καλύτερα συμπεράσματα.

Πολύ απλά όπως λέμε “think out of the box”. Και για να “βγεις έξω” , πρέπει να μην έχεις πίεση αφενός χρόνου και αφετέρου ελευθερία σκέψης.

Τα προλαβαίνω όλα την Παρασκευή;

Εμείς θέτουμε τους στόχους που θέλουμε να επιτύχουμε. Μπορούμε από την ώρα που θα σχολάσουμε την Παρασκευή να ξεχάσουμε τη δουλειά μας και να τη βρούμε πάλι τη Δευτέρα. Μπορούμε να “δαπανήσουμε” μόνο το Σάββατο. Έχουμε πολλές επιλογές και για όλες τις συνθήκες που ισχύουν κάθε φορά,επιλέγουμε τη σχέση κόστους/οφέλους που ανταποκρίνεται στις δικές μας ανάγκες.

Η ανώτατη διοίκηση “χαράσει” στρατηγικές τις περισσότερες φορές. Όμως δεν έχουν όλες οι εταιρίες στην Ελλάδα αυτή τη δυνατότητα. Επίσης το να βελτιωθούμε ενώ υπάρχει η ανώτατη διοίκηση, δεν γίνεται μόνο προς όφελος της εταιρίας αλλά και για δικό μας όφελος, απλά διότι γινόμαστε καλύτεροι.

Αυτός που αγαπά τη δουλειά του θυμίζει τον καλό μαθητή. Που πάντα έκανε επανάληψη. Που έκανε τις καλύτερες ερωτήσεις γιατί ήδη είχε αφομοιώσει την ύλη καλά. Εν τέλει έμαθε πολύ περισσότερα και αργότερα είχε περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσει σε ένα καλό Ανώτατο Εκπαιδευτικό ίδρυμα.