Πώς να καταπλήξετε σε μια διαδικτυακή συνέντευξη εύρεσης εργασίας

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Οι διαδικτυακές συνεντεύξεις εύρεσης εργασίας μοιάζουν πολύ με την παραδοσιακή συνέντευξη, αλλά οι διαφορές είναι σημαντικές. Ιδού πώς να προετοιμαστείτε.

της Αν Φίσερ

Οι διαδικτυακές συνεντεύξεις δεν είναι καινούργιες, αλλά γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, σε μεγάλο βαθμό επειδή είναι ένας οικονομικά αποδοτικός τρόπος για τους εργοδότες να αξιολογήσουν μεγάλους αριθμούς απομακρυσμένων υποψηφίων χωρίς να χρειάζεται μια κατ’ ιδίαν συνάντηση.

«Όλοι, από ομάδες βετεράνων μέχρι δικτυακούς τόπους επαγγελματικής σταδιοδρομίας όπως το Monster και κολέγια, υποστηρίζουν τις εικονικές συνεντεύξεις αυτές τις μέρες,» λέει ο Κρις Μπράουν, αντιπρόεδρος ανθρωπίνων πόρων στην West Corp. Αλλά «η νέα γενιά οδηγεί πραγματικά τις εξελίξεις. Είναι πολύ πιο άνετοι από ότι οι μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες και κάνουν τα πάντα μέσω τηλεφώνου ή φορητού υπολογιστή.»

Από μια άποψη, μια εικονική συνέντευξη για εύρεση εργασίας μοιάζει πολύ με την κατ’ ιδίαν συνέντευξη. Μόλις εγγραφείτε για τη συνέντευξη και συνδεθείτε στην καθορισμένη ώρα, θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να κατεβάσετε πληροφορίες σχετικά με τους εργοδότες οι οποίοι συμμετέχουν, να παρακολουθήσετε βίντεο και, σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα, ροή ζωντανών παρουσιάσεων. Αντί των συνηθισμένων επαγγελματικών περιπτέρων, θα βρείτε chat rooms, όπου μπορείτε να μπείτε και να κάνετε ερωτήσεις.

«Συχνά υπάρχει επίσης κάτι σαν Skype, όπου μπορείτε να εγγραφείτε για μια συνέντευξη για εργασία,» λέει ο Μπράουν. «Η σύνδεση αυτή σας δίνει επιλογές για διαφορετικούς τρόπους ενημέρωσης για πολλούς υποψήφιους εργοδότες ταυτόχρονα.»

Ο Μπράουν παρέχει μια λίστα με προτάσεις για το πώς να ξεχωρίσετε:

Δοκιμάστε την τεχνολογία κατά την εγγραφή σας. «Οι περισσότεροι χορηγοί θα σας ζητήσουν να ελέγξετε το τεχνικό περιβάλλον έγκαιρα, για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί ομαλά με τον υπολογιστή σας, αλλά μερικοί άνθρωποι παραλείπουν αυτό το βήμα,» λέει ο Μπράουν. Μην το παραλείψετε. «Δεν πρέπει να χάσετε χρόνο κατεβάζοντας το Adobe Flash, ή ότι άλλο μπορεί να χρειάζεται, ενώ η συνέντευξη έχει ξεκινήσει.

Εγγραφείτε χρησιμοποιώντας ένα κατάλληλο για επαγγελματική χρήση όνομα χρήστη. Ιδανικά, αυτό θα πρέπει να είναι το πραγματικό σας όνομα, ή το όνομά σας καθώς και ένας ή δύο εύκολοι στην απομνημόνευση αριθμοί.

Να έχετε έτοιμη μια καλή φωτογραφία του εαυτού σας. Διαφορετικά, λέει ο Μπράουν, θα εμφανίζεστε μόνο ως «ένα κενό γκρι avatar που σας κάνει να φαίνεστε σαν να είστε σε Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων.»

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com