H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, το DEREE και το ALBA σε βάζουν στην πρίζα!!!

    Από: Startup Team

Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, από τις 11.30 το πρωί μέχρι τις 11.30 το βράδυ στο campus του DEREE, τα βάζουμε όλα στο BLENDER: ένα shot πρωινού καφέ κερασμένο από την TAF, τις καλύτερες ομιλίες του TEDxAcademy σε live streaming, συζητήσεις με νέους επιχειρηματίες, success stories, αλλά και κάτι να τσιμπήσεις, με ολίγη από vintage swing dance από τους Athens Lindy HOP , τους χορευτές που ξεκίνησαν το swing στην Αθήνα, «livelifewell» με την Αϊνόλα Τερζοπούλου,  χορός Zumba από την Κωνσταντίνα Γκοτσοπούλου, προβολή ταινίας «DallasBuyersClub» από τηFeelgood Entertainment, και ένα πάρτι του RED 96.3 fm, κερασμένο από τη SERKOVA, το GRANT’S, το ρούμι APPLETON και τη STELLA ARTOIS που θα πάει τη διασκέδαση… στα κόκκινα!

It’saBLENDERdate!

Είσοδος ελεύθερη

Ώρα προσέλευσης 11.00 π.μ.

Δήλωσε συμμετοχή στο: blenderday.eventbrite.com

Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο: τηλ. 210-60.09.800 εσω. 1370, 1375

Δωρεάν μετακίνηση κάθε 30 λεπτά από και προς το μετρό στάση Νομισματοκοπείο (άνοδος Μεσογείων, από τις 11.00 π.μ.)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρουσίαση- Συντονισμός Πάνελ: Άννα Μπουσδούκου

Προσέλευση: 11.00

11.00 – 12.30: Πρωινό, baristashow από την TAF, εφημερίδες, Μελωδία FM 99,2, LiveLifeWell με την Αϊνόλα Τερζοπούλου

12.30-14.00: TEDxAcademy – GLOBAL VISION(live streaming) Pierce College Theatre

14.00-15.00: Lunchbreak

14.00-14.30:  Κωνσταντίνα Γκοτσοπούλου :ΖUMBA

14.30-15.00:

  • Πάνος Κλουτσινιώτης: CORINTHIANCLUSTER

  • Σπύρος Χρυσούλας :ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙ

  • Χριστίνα Τσαλοπούλου: «ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ»

  • Σύλβια Κλιμάκη –«Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ»

15.00-16.30: TEDxAcademy – LOCAL ACTION(live streaming) Pierce Theatre

16.30-17.30:  Coffee Break

16.30-17.00: ΚωνσταντίναΓκοτσοπούλου :ΖUMBA

17.00-17.30: ΑλέξηςΚομσέλης- ΚωνσταντίνοςΑντωνόπουλος“BEYOND SILICON VALLEY: THE GREEK STORY”

17.30-19.00: TEDxAcademy– HUMAN INTERACTION(live streaming)

19.00:  Swingdance: ATHENSLINDYHOP

19.30: PartyREDFM 96,3   Στις μουσικές επιλογές οιπαραγωγοί Λευτέρης Κεφαλάς και Χρήστος Παπαδάς –μας συνοδεύουν τα cocktailsαπό τη βότκα SERCOVA, το ουίσκι  GRANT΄S και το ρούμι APPLETON

20.30-22.00: προβολήταινίας«DALLASBUYERSCLUB»

ACTIVITIES

Η Αϊνολα Τερζοπούλου θα είναι μαζί μας για να μας δείξει πως οι αρχές της μεθόδου πιλάτες μπορούν να μεταμορφώσουν τη ζωή σας.

Ο Τζότζεφ Πιλάτες πίστευε  ότι το σώμα πρέπει να δουλεύει ως σύνολο για να είναι πιο λειτουργικό. Για αυτό και συνδύασε την πνευματική συγκέντρωση και συγκεκριμένες αναπνοές με ασκήσεις για να αναπτύξει τη μέθοδο του που θα βελτίωνε τη φυσική κατάσταση, θα αφύπνιζε το μυαλό και θα ανύψωνε το πνεύμα.   Σε αυτό το σημείο θα κινηθεί το workshop. Τη σύνδεση του νου και του σώματος  και πως αυτή φαίνεται στη στάση που έχουμε και πως εκδηλώνεται στη στάση μας απέναντι στους άλλους. Η κάθε μία ενότητα θα συνοδεύετε από ασκήσεις: Σώμα: Ενδυνάμωση, Ισορροπία, Ευλυγισία Νόηση: Έλεγχος, Συγκέντρωση, Ακρίβεια, Πνεύμα: Αναπνοή, Συνειδητότητα, Ευεξία

Η Αϊνολα Τερζοπούλου είναι δημιουργός  το www.livelifewell.gr ένα site για τις γυναίκες (και όχι μόνο)  που ανακαλύπτουν τη δύναμη μέσα τους, που  φροντίζουν την εμφάνιση τους, ενδιαφέρονται για την υγεία, και την καλή κατάσταση του σώματος τους, που θέλουν να απολαμβάνουν τη ζωή και επιθυμούν να ζουν καλά. Είναι διπλωματούχος δασκάλα στη μέθοδο πιλάτες, πιστοποιημένη δασκάλα bodyArt by Robert Steinbacher και έχει NLP (Νευρο-γλωσσικός προγραμματισμός) επαγγελματική πιστοποίηση.

Κωνσταντίνα Γκοτσοπούλου. Το Σάββατο 27/09 βάζουμε την μουσική στο “BLENDER” της Καθημερινής και γευόμαστε την εμπειρία της ZUMBA®. Η ZUMBA® είναι μια συνολική άσκηση που συνδυάζει όλα τα στοιχεία της φυσικής κατάστασης, καρδιακής και μυϊκής ισορροπίας, καθώς και ευελιξίας. Ενισχύει την ενέργεια σε τέτοιο ρυθμό που το μάθημα μετατρέπεται σε πάρτι. Ο συνδυασμός Λατινικής αλλά και Παγκόσμιας μουσικής, δίνει το κίνητρο για την καύση περισσότερων θερμίδων χορεύοντας. Η ZUMBA® απευθύνεται σε όλους και σκοπός της είναι να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά και να ιδρώσουν παρέα σ’ ένα ξέφρενο πάρτι.

Swing ρυθμοί από τους AthnesLindyHop. Το Lindy Hop είναι ο αυθεντικός χορός swing του μεσοπολέμου και οι Athens Lindy Hop είναι οι χορευτές που έφεραν για πρώτη φορά τον χορό αυτό στην Αθήνα το 2008! Εντυπωσιακές φιγούρες, αυθορμητισμός και ατελείωτο κέφι από μια καταξιωμένη, δραστήρια και πολύ ευχάριστη κοινότητα χορού που λατρεύει και εκπροσωπεί την swing κουλτούρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αφήστε τους να σας παρασύρουν στους ξεσηκωτικούς ρυθμούς τους…

Χρήστος Παπαδάς και Λευτέρης Κεφαλάς. Ο RED 96,3 υποστηρίζει κάθε ενέργεια που πηγαίνει το μυαλό μας ένα βήμα παραπάνω. Οι ομιλίες του TEDXACADEMY που θα μεταδοθούν ζωντανά το Σάββατο στο Deree-TheAmerican College ofGreece, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και να μάθουμε πράγματα αλλά και να διασκεδάσουμε παρέα με τους DJ Producers του RED 96,3. Ελάτε να τα πούμε από κοντά!!!

 

WORKSHOPS

Πάνος Κλουτσινιώτης  από το CorinthianCluster θα μας μιλήσει για την ιδέα και την πράξη του εγχειρήματος τους. Θα μας εξηγήσει πως λειτουργεί το δίκτυο, ποια είναι η δράση του και η αποστολή του. Το Δίκτυο Νέων Επιχειρηματιών Κορινθίας – Corinthian Cluster είναι ένας μη κερδοσκοπικός συνεργατικός σχηματισμός ανθρώπων, επιχειρήσεων και φορέων με όραμα τη δημιουργία μιας αυθεντικής Κορινθιακής ταυτότητας.

Σπύρος Χρυσούλας από το Αγρόκτημα Διαμάντι. Το αγρόκτημα Διαμάντι είναι από τα πρώτα οικολογικά αγροκτήματα στην Ελλάδα, λειτουργεί από το 1985 με ευρεία παραγωγή πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων. Είναι το πρώτο που πήρε επίσημη πιστοποίηση για τα προϊόντα του. Από το 1999 συνεχίζει την παράδοση επεκτείνοντας τις παραγωγικές δραστηριότητες και την κτηνοτροφία με την παραγωγή βιολογικού γάλακτος, βιολογικού γιαουρτιού και παραδοσιακής φέτας. Σήμερα με 180 στρέμματα υπαίθριες καλλιέργειες και 12 στρέμματα θερμοκηπίου συνεχίζουν να πιστοποιούνται από τον οργανισμό Βιοελλάς.

Χριστίνα Τσαλοπούλου από την VITA-Μ.Δ. ΤΣΑΛΟΠΟΥΛΟΣ. Θα μας μιλήσει για το ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ της σειράς ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Γευσις την «ελληνική εκδοχή του ριζότο». Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό ελληνικό προϊόν με βασικά συστατικά αλεύρι, ελληνικό γιαούρτι και κρεμμύδι και μαγειρεύεται όπως το ιταλικό ριζότο. Η ιδέα για την δημιουργία του ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ «γεννήθηκε» στα πλαίσια διπλωματικής εργασίας σε μία αίθουσα του ΝΥU, ενώ από Νοέμβριο του 2013 το ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ διατίθεται στην ελληνική αγορά μέσω μεγάλων αλυσίδων super-market, παντοπωλείων και επιλεγμένων delicatessen.

Σύλβια Κλιμάκη  «Η Επιτυχία της Αποτυχίας». Η ευρωπαϊκή επιχειρηματική κουλτούρα σε σχέση με την αμερικάνικη δεν αποδέχεται την αποτυχία ενός επιχειρηματία, τον καταδικάζει, τον βάζει σε “μαύρες λίστες” (κυριολεκτικά -τραπεζικό σύστημα- και μεταφορικά – σε κοινωνικό επίπεδο). Το μεγαλύτερο στοίχημα για τους Έλληνες και Ευρωπαίους επιχειρηματίες είναι να παλέψουν με αυτή τη νοοτροπία, να επιμένουν στο στόχο μαθαίνοντας από τις αποτυχίες τους και πάνω απ’ ολα η λέξη “απέτυχα” να έχει θετικό πρόσημο στο λεξιλόγιο τους κ όχι αρνητικό και μίζερο. Θα μιλήσουμε για παραδείγματα “αποτυχημένων” επιχειρηματιών που διέπρεψαν!

Ο Αλέξης Κομσέλης, ALBAHubforEnterpriseandDevelopment και ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος σκηνοθέτης ColoredPencils, θα μας παρουσιάσουν το βίντεο “BeyondSiliconValley: TheGreekStory” . Μια καλλιτεχνική προσέγγιση στην Ελληνική επιχειρηματικότητα!