4 άρθρα για να φτιάξουμε τις πιο δυνατές ομάδες!

    Από: Startup Team

Οι ομάδες είναι αυτές που πρωταγωνιστούν σήμερα στις μεγάλες αλλαγές. Μπορεί κάποιες προσωπικότητες να ξεχωρίζουν για τις ηγετικές τους ικανότητες, όμως ξεχώρισαν γιατί διαχειρίστηκαν σωστά την ομάδα που τους οδήγησε μέχρι εκεί. Γιατί κανένας δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του!

Διαβάστε μερικές απόψεις για όλα τα στάδια μίας ομάδας από αρθρογράφους του Startup.gr που μπορεί να σας βοηθήσουν στη σύσταση ή σε κάποιο πρόβλημα που έχετε σε μία από τις ομάδες που ηγείστε ή συμμετέχετε. Γιατί ομάδα σημαίνει συμμετοχή!

Startup Dream Team: η ομάδα που κάνει τα πράγματα να συμβούν

4 άρθρα για να φτιάξουμε τις πιο δυνατές ομάδες!

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992, η Αμερική παρουσίασε για πρώτη φόρα την αφρόκρεμα των ενεργών αθλητών του εθνικού της πρωταθλήματος: την ομάδα θρύλο, την Ομάδα όνειρο, την Dream Team, που εκείνη την εποχή σάρωνε με νίκες τους αντιπάλους της. Όμως, η σύνθεση και η στρατολόγηση της συγκεκριμένης ομάδας, πριν φτάσει στο υψηλότερο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων του 1992, ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν.  Βλέπετε το να μαζευτούν τα κατάλληλα ταλέντα που να συμπληρώνει το ένα το άλλο και να δημιουργούν ένα μοναδικό συνδυασμό χαρακτήρων, τεχνογνωσίας και ικανοτήτων, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Δεν είναι όμως και ανέφικτο.

 

Διαβάστε Περισσότερα Εδώ

Πως μπορείς να οδηγήσεις μια υπερ-ομάδα με Φίρμες στο Απόλυτο Αποτέλεσμα ή στην Πλήρη Διάλυση

4 άρθρα για να φτιάξουμε τις πιο δυνατές ομάδες!

Πολύ ωραία. Νιώθω πολύ έξυπνη, πολύ δυνατή, νιώθω πως θα μπορούσα να κάνω πολλά πράγματα καλύτερα από τους άλλους. Μπράβο μου!

Τελικά όμως δεν κάνω τίποτα. Γιατί? Μα γιατί, πολύ απλά, δεν μπορώ να τα κάνω όλα. Επιλέγω λοιπόν να δημιουργήσω μια ομάδα. Ένα παράδειγμα ανίκητης ομάδας είναι αυτή που αποτελείται από «ξεχωριστούς» ανθρώπους. Έξυπνους, μορφωμένους, με κριτική άποψη και όρεξη για δουλειά.

 

Διαβάστε Περισσότερα Εδώ

Χτίζοντας μια δυναμική ομάδα για το ξεκίνημα της επιχειρηματικής σου ιδέας. (Μέρος 1ο)

4 άρθρα για να φτιάξουμε τις πιο δυνατές ομάδες!

Ο πιο σημαντικός παράγοντας των επιχειρήσεων και των οργανισμών είναι ο «άνθρωπος». Μία βιώσιμη επιχείρηση για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική πρέπει να επενδύει καθημερινά στους ανθρώπους της. Στην Ελλάδα πολλές από τις επιχειρήσεις, τις οποίες τις θεωρούμε κορυφαίες στο χώρο τους,είναι γιατί επένδυσαν στους σωστούς ανθρώπους. Βεβαία με τις τωρινές συνθήκες εργασίας οι οποίες επικρατούν μάλλον πολλοί ξέχασαν το πραγματικό «εργαλείο» των επιχειρήσεων. Ας αφήσουμε το τι συμβαίνει στην χώρα μας, είναι μεγάλο ζήτημα για το που βρίσκεται ο πνευματικός πλούτος της Ελλάδας του σήμερα και ποιοι είναι αυτοί που τον αξιοποιούν.

 

Διαβάστε Περισσότερα Εδώ

Οι ισχυρές ομάδες μένουν στο τέλος

4 άρθρα για να φτιάξουμε τις πιο δυνατές ομάδες!

Ένας μεγάλος προβληματισμός πολλών για να ξεκινήσουν μία επιχειρηματική δραστηριότητα ή ένα project είναι με ποια άτομα θα μπορούσαν να συνεργαστούν. Ο τομέας “εμπιστοσύνη” αλλά και η  “πληρότητα” γνώσης αντικειμένων πολλές φορές είναι οι πιο καθοριστικοί.

 

Διαβάστε Περισσότερα Εδώ

Τελικά η ομάδα ισχυροποιήθηκε ή διαλύθηκε?

Δύσκολο να μπορέσουν πολλοί και διαφορετικοί χαρακτήρες με διαφορετικές δεξιότητες να συμβαδίσουν από την πρώτη στιγμή. Χρειάζεται υπομονή σε όλα τα στάδια αλλά  και όλοι να ακούνε όλους, πολλές φορές πιστεύουμε ότι έχουμε βρει τη σωστή λύση.’Ομως κάποιος είδε κάτι διαφορετικά, από άλλη οπτική γωνία και καλύτερη λύση…