Διακοπές όποτε θέλουμε: «Παράδεισος» ενός εργαζόμενου ή παγίδα;

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

O χρόνος θα δείξει αν έχει επιτυχία η ιδέα του Ρίτσαρντ Μπράνσον για απεριόριστες διακοπές.

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, είναι, εκτός από ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη και επίσης ένας από τους πιο ευρηματικούς και επιτυχημένους στις επαγγελματικές επιλογές που έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Επίσης, είναι γνωστό πως η Αμερική είναι αρκετά πιο μπροστά από πολλές χώρες, όσον αφορά κάποια standards στον εργασιακό χώρο.

Να ξεκινήσουμε με ένα απλό παράδειγμα. Παγκοσμίως γνωστή εταιρεία, έχει φροντίσει στα γραφεία της να υπάρχουν τα πάντα, ώστε οι εργαζόμενοι να μην χρειάζεται να φεύγουν για να κάνουν καθημερινές δουλειές (Καθαριστήριο π.χ.) ή να διασκεδάσουν (σινεμά μέσα στα γραφεία, μπιλιάρδο και ούτω καθεξής).

Έχουν επίσης καθιερώσει την έννοια του team building, διοργανώνοντας ταξίδια αναψυχής για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ώστε ενώ γνωρίζουν καλύτερα ο ένας τον άλλο, παίρνουν αποφάσεις που επηρεάζουν το μέλλον της εταιρείας, άρα και των υπαλλήλων τους.

Έχοντας συνηθίσει λοιπόν σε αυτά και σε άλλα (εργασία από το σπίτι ένα από τα πιο σημαντικά), έρχεται η ανατροπή για ακόμα μια φορά, σε αυτή τη φάση από τον mr Virgin.

Αποφάσισε, πως οι υπάλληλοι του έχουν την ελευθερία να πάρουν διακοπές όποτε θέλουν, για όσο θέλουν…

Να σημειώσω εδώ, πως οι Αμερικάνικες εταιρείες δεν φημίζονται για τις ημέρες άδειας που δίνουν σε ένα χρόνο, σε σχέση με άλλες χώρες όπως η Ισπανία, Σουηδία κ.α.

 

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com