Κάνε like για να…. μπα, δε νομίζω!

    Από: Startup Team
πηγή: suit.gr

To suit.gr είχε προειδοποιήσει πριν λίγες εβδομάδες πως το Like Gating, το να δίνεις δηλαδή κίνητρο στο χρήστη να κάνει “like” στη σελίδα σου προκειμένου να δει το περιεχόμενο κάποιας εφαρμογής, θα σταματήσει να επιτρέπεται από το facebook.

Πολλοί δεν έδωσαν στο θέμα τη βαρύτητα που του έπρεπε, σκεπτόμενοι πως θα είναι ακόμα ένας από τους γκρίζους κανόνες του facebook: «Θα περάσει στα facebook terms, αλλά αφού δεν υπάρχει τρόπος να γίνει enforce, θα εξακολουθήσουμε να ζητάμε τα likes στα apps μας.»

Είχαν λάθος.

Το facebook αυτήν τη φορά το εννοούσε πραγματικά. Όχι μόνο το πέρασε στους όρους χρήσης, αλλά το έκανε και αδύνατο για τους προγραμματιστές να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη τεχνική, απλάαφαιρώντας την πληροφορία από το graph api v2.

Πρακτικά, όταν κάποιος χρήστης επισκεπτόταν ένα tabbeb application, το facebook ενημέρωνε τον προγραμματιστή αν ο συγκεκριμένος χρήστης έχει κάνει like στη σελίδα ή όχι. Έτσι, ο προγραμματιστής κατηύθυνε το χρήστη στην αντίστοιχη σελίδα.

Στο νέο graph api v2, το facebook απλά δεν ενημερώνει τον προγραμματιστή, όπως λέει και το σχετικό blog post του facebook για το θέμα στα Breaking Changes.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
suit.gr