Ευρωπαϊκό βραβείο σε ελληνικές εταιρίες για τη διεθνοποίησή τους

    Από: Startup Team

Στο πλαίσιο του θεσμού “Enterprise Europe Network Awards” (Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 2014) Δύο ελληνικές εταιρίες διακρίθηκαν στα φετινά βραβεία του Enterprise Europe Network που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόκειται για την Campervan Rental Services και την ARKAS Travel Services, οι οποίες χάρη στη μεσολάβηση του Δικτύου ΠΡΑΞΗ και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλη του Enterprise Europe Network – Hellas, αποφάσισαν να συνεργαστούν με την γερμανική TMTM Touristik, που δραστηριοποιείται στο χώρο του εναλλακτικού τουρισμού.

Οι εταιρίες συναντήθηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης Mission for Growth που διοργανώθηκε στην Αθήνα στις αρχές του 2013 ως πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Αντόνιο Ταγιάνι.

Ως αποτέλεσμα αυτών των επαφών η γερμανική εταιρία διαβλέποντας ότι οι προοπτικές ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Ελλάδα είναι υψηλές, συμφώνησε να συνεργαστεί με την Campervan Rental Services με σκοπό την ανάπτυξη του τουρισμού μικρών αυτοκινούμενων βαν και με την ARKAS Travel Services με σκοπό την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού στην Πελοπόννησο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι οι εταιρίες βραβεύτηκαν σε ειδική τελετή βράβευσης ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που συνεργάστηκαν με την υποστήριξη του δικτύου Enterprise Europe Network, αποσπώντας το πρώτο βραβείο στην κατηγορία “Νέοι Ορίζοντες”.

Η βράβευση έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες στις 23 Σεπτεμβρίου 2014, παρουσία μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διπλωματών και υψηλόβαθμων στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων έγινε από ανεξάρτητη επιτροπή, αποτελούμενη από στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και δημοσιογράφους, με κριτήρια τον βαθμό διεθνοποίησης της δραστηριότητας των επιχειρήσεων και τον αντίκτυπό τους στην τοπική οικονομία.