Οι καλύτερες δουλειές για έξυπνους, αλλά… τεμπέληδες

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Το μονοπάτι προς την επιτυχία δεν περνάει απαραίτητα από τις υπερωρίες.

«Έξυπνο παιδί, αλλά δεν διαβάζει». Πόσες φορές το ακούσατε αυτό για εσάς όσο πηγαίνατε σχολείο;

Στην ενήλικη ζωή σας, πόσο συχνά βρίσκετε τον τρόπο να εκτελέσετε μια εργασία με τη λιγότερη μεν δυνατή προσπάθεια, αλλά αποτελεσματικά; Πόσο συχνά σπάτε τα νεύρα των διπλανών σας στη δουλειά όταν ολοκληρώνετε μια εργασία κάνοντάς τη να φαίνεται πανεύκολη, ενώ για τους άλλους είναι μια κοπιώδης διαδικασία;

Αν συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, είστε ένας έξυπνος «τεμπέλης». Και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει καθόλου να σας κάνει να ντρέπεστε. Το σημαντικό είναι ότι ολοκληρώνετε τις εργασίες σας. Μπορεί να είστε φυγόπονος, αλλά όχι οκνηρός. Όχι και τόσο εργατικός, αλλά καθόλου αργόσχολος.

Η κοινωνία μας αντιμετωπίζει τους φυγόπονους περίπου σαν την πανούκλα και ανταμείβει με την εκτίμησή της και υψηλές θέσεις όσους δουλεύουν 60 και 70 ώρες την εβδομάδα για κάποιον άλλον χαρακτηρίζοντάς τους εργατικούς και υπόδειγμα υπαλλήλου. Μέχρι που αρρωσταίνουν από το στρες.

Η καλύτερη λύση για εσάς είναι να βρείτε δουλειές όσο γίνεται λιγότερο κοπιώδεις και όσο γίνεται περισσότερο αποδοτικές. Συνήθως αυτά τα δύο κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις, αλλά ανάμεσά τους υπάρχει μια χρυσή τομή. Ποια είναι αυτή;

Τα Αγγλικά πληρώνουν

Σε μια πρόσφατη συζήτηση στο Quora, χρήστες από όλο τον κόσμο ανέφεραν τις δουλειές για εσάς. Ένας Κινέζος προγραμματιστής έγραψε: «Ένας στους τρεις καθηγητές αγγλικών που συναντώ στο Πεκίνο περιγράφει τον εαυτό του ως πολύ έξυπνο, αλλά τεμπέλη. Στην Κίνα οι καθηγητές μπορούν να κερδίσουν αρκετά χρήματα, χωρίς δεσμευτικό ωράριο και χωρίς πολλά προσόντα. Τις περισσότερες φορές αρκεί το γεγονός ότι γεννήθηκαν σε αγγλόφωνη χώρα». Εξηγεί ότι στην Κίνα τα μαθήματα ξένων γλωσσών αποδίδουν τόσα χρήματα όσα βγάζει ένας απόφοιτος πανεπιστημίου που εργάζεται 50 ώρες την εβδομάδα.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com