Πως να γράψετε ένα διεθνές βιογραφικό

    Από: Startup Team
πηγή: e-biografiko.gr

Αν έχετε πάρει την ενδιαφέρουσα απόφαση να κάνετε αίτηση για θέση εργασίας στο εξωτερικό, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα έπρεπε να γνωρίζετε για τη σύνταξη ενός τέτοιου βιογραφικού. Θα δούμε ποιά είναι αυτά παρακάτω.

Υπάρχουν πολλές διαφορές και παράξενες συνήθειες ανά κουλτούρα και χώρα. Για παράδειγμα, αν κάνετε αίτηση σε χώρα της Ασίας, θα πρέπει να συμπεριλάβετε πολλές προσωπικές πληροφορίες, πράγμα που για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής δεν ισχύει και δεν είναι εφαρμόσιμο. Πιο συγκεκριμένα, η ημερομηνία γέννησης σας, μια φωτογραφία σας και η οικογενειακή σας κατάσταση, είναι απαραίτητο να φαίνονται στο βιογραφικό που θα στείλετε σε χώρες της Ασίας. Επιπροσθέτως, η συνοδευτική επιστολή δεν απαιτείται στην Ασία, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στην Ευρώπη είναι ένα σημάδι ότι είναι προσεγμένο, σοβαρό και ότι δίνετε σημασία στις λεπτομέρειες.

Σε μερικές χώρες της Ευρώπης, αν λάβουν βιογραφικό χωρίς συνοδευτική επιστολή, το απορρίπτουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Σε άλλες χώρες όπως στην Ισπανία, θα πρέπει να τους προωθήσετε μαζί με το βιογραφικό σας κι ένα σημείωμα γραμμένο στο χέρι.

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα η αίτησή σας δε θα λάβει προσοχή, εκτός και αν φτάσει μέσω συστάσεων κάποιου σημαντικού προσώπου με επιρροή και υπόβαθρο. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι που κάνουν αίτηση για δουλειά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προχωρούν μόνο μέσω συγκεκριμένων φορέων που κάνουν αυτή τη δουλειά ή μέσω συστάσεων ομογενών που μένουν στην εν λόγω χώρα.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τις πέντε βασικές αρχές που θα πρέπει να ακολουθήσετε για οποιαδήποτε χώρα θέλετε να πάτε να δουλέψετε:

1) Φορείς ευρέσεως εργασίας

Τις περισσότερες φορές άνθρωποι που θέλουν να δουλέψουν στο εξωτερικό, χρησιμοποιούν κάποιο διεθνή φορέα ευρέσεως εργασίας. Οι συγκεκριμένοι φορείς μπορούν και θα σας βοηθήσουν να γράψετε το βιογραφικό σας με τη σωστή μορφή. Συνήθως, όταν αυτοί οι φορείς σας κάνουν μια προσφορά για κάποια θέση, θα σας δώσουν και τις πιο χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε μια πετυχημένη αίτηση στην εταιρία της εκάστοτε χώρας. Θα ήταν καλό να τους αφήσετε να σας βοηθήσουν με τη σύνταξη τους βιογραφικού σας, καθώς μπορεί να κάνετε λάθη που να σας κοστίσουν τη μελλοντική σας δουλειά.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
e-biografiko.gr