ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΙΛΗΤΗ TEDXAUEB : ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

    Από: Startup Team

Πηγή: Tedxaueb

Να μην είσαι ποτέ σίγουρος για τίποτα μας λέει ο ομιλητής του TEDxAUEB που παρουσιάζουμε σήμερα. Μια ιστορία επιλογών τρόπου ζωής, αλλαγών καριέρας και γενναίων αποφάσεων που ίσως παραξενέψει πολλούς, αλλά όπως μας λέει ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος, “μόνο με μια δουλειά που αγαπάς και επιλέγεις με την καρδιά σου καθώς μπορείς να είσαι ευτυχισμένος στην καθημερινότητα σου και να γίνεις πραγματικά «πλούσιος».”

Μετά από ένα πτυχίο στα οικονομικά , ένα master στα Logistics and Supply Chain Management, ένα project στην Sony Europe ως οικονομέτρης, μια πετυχημένη θητεία στο χώρο της μόδας και 3 χρόνια αδιάκοπου ταξιδιού σε βουνά και θάλασσες ο Σωτήρης αποφάσισε ότι η πόλη δεν του ταιριάζει. Άφησε πίσω την παλιά του ζωή και εγκαταστάθηκε μόνιμα σε ένα μικρό χωρίο της Μεσσηνίας , τις Ράχες. Εκεί αποφάσισε να δοκιμάσει να ζήσει χωρίς χρήματα. Πέρασε πολύ χρόνο συλλέγοντας χόρτα και βότανα στα βουνά της περιοχής και διαπίστωσε ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός βρώσιμων φυτών που δεν φτάνουν ποτέ στις αγορές των μεγάλων πόλεων.

“Τη ζωή στην επαρχία να την επιλέξει κάποιος για να βλέπει τα αστέρια κάθε βράδυ. Να κάτσει εκεί που είναι αν θέλει να πηγαίνει κάθε μέρα σινεμά , θέατρο και μπαρότσαρκες , να ακούει κόρνες και να περιτριγυρίζεται από φρενοβλαβείς ανθρώπους που σκέφτονται όλη μέρα τα λεφτά.”

Με μηδενικό κεφάλαιο , ένα καλάθι και ένα μαχαίρι χτύπησε την πόρτα των καλύτερων εστιατορίων της Αθήνας και προσπάθησε να τους πείσει ότι γαστρονομία για την Ελλάδα δεν είναι ο αστακός αλλά τα ραδίκια. Ξεκίνησε αναλαμβάνοντας την διαχείριση της άγριας τροφής για το εστιατόριο Milos.Και ενώ όλοι οι άλλοι σνόμπαραν την υπηρεσία του αποφάσισε να πάρει τα χόρτα του και να πάει στο Παρίσι. Εκεί συνάντησε μερικούς από τους πιο διάσημους σεφ της Ευρώπης που έδειξαν πολύ ενδιαφέρον για την δουλεία του και επιβεβαίωσαν ότι η ιδέα του έχει μέλλον. Γυρνώντας πίσω αποφάσισε ότι έπρεπε να χτίσει ένα brand name βασισμένο στο concept της άγριας τροφής. Έτσι το 2011 γεννήθηκε το radiki.com.

Ο Σωτήρης, που πλέον ακούει και στο κάλεσμα “Ραδίκι”, μας μιλάει για τις έντονες στιγμές στη ζωή του και μας λέει ότι πρέπει να τη ζήσει όπως θέλει αυτούς, γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο.

“Είναι απλό. Όλα γεννιούνται και πεθαίνουν. Αν κοιτάξεις γύρω σου, μπορείς να βρεις όλη τη γνώση του κόσμου. Όταν κάθε χειμώνα βλέπεις τα λουλούδια να πεθαίνουν, καταλαβαίνεις ότι η ύλη είναι φθαρτή. Κάθε άνοιξη, όμως, όλα ξαναγεννιούνται. Το ίδιο συμβαίνει με ότι αποτελείται από ύλη, με τις πέτρες, τα δέντρα, τα ζώα, τους πλανήτες. Η φύση, λοιπόν, δεν έχει μυστικά από εμάς, όπως οι μάνες δεν έχουν μυστικά από τα παιδιά τους. Αν κοιτάξεις έξω με ανοιχτή καρδιά, θα δεις τόση γνώση και τόση σοφία, που το πεπερασμένο μυαλό του ανθρώπου αδυνατεί να συλλάβει.”

Τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο θα ακούσουμε στη σκηνή του TEDxAUEB στις 15 Μαρτίου 2013 στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

tedxaueb

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΙΛΗΤΗ TEDXAUEB : ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

“Μόνο με μια δουλειά που αγαπάς και επιλέγεις με την καρδιά σου καθώς μπορείς να είσαι ευτυχισμένος στην καθημερινότητα σου και να γίνεις πραγματικά πλούσιος.”

Τέταρτος κατά σειρά αποκάλυψης ομιλητής του TEDxAUEB θα είναι ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος, ιδιοκτήτης του www.radiki.com/

Διαβάστε περισσότερα στο : blog.tedxaueb.com/?p=62

Μην ξεχάσετε να εξασφαλίσετε τα εισιτήρια σας για το TEDxAUEB που θα λάβει χώρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις 15 Μαρτίου 2013 από το Website μας ή το Facebook tab!