5 τύποι ανθρώπων που συναντούμε σε startup event

    Από: Startup Team
πηγή: away.gr

Όλοι τους έχουμε δει, όλοι τους γνωρίζουμε, όλοι τους συζητάμε, όλοι τους κατηγοριοποιούμε. Όταν βρεθούμε σε ένα startup event (εγώ θα έλεγα γενικά σε ένα tech event) υπάρχουν συγκεκριμένες φιγούρες ανθρώπων που συναντούμε και λίγο-πολύ κάποιες από αυτές τις έχουμε βαρεθεί.

Σίγουρα όσοι πάνε σε τέτοια events εκτός από το ενδιαφέρον και τον συσχετισμό με τον κλάδο κουβαλάνε στην γκάμα τους γνωριμίες, πεποίθηση για networking με άγνωστους και γνωστούς, προσδοκία για προσέλκυση/εξασφάλιση είτε συναδέλφων είτε πελατών είτε επενδυτών κ.ο.κ. Αυτό που δεν ξέρουν ή ξέρουν και δεν τους νοιάζει, είναι σε ποια κατηγορία ανθρώπων συγκαταλέγονται. Και παρόλο που το άρθρο στο yourstory.in αναφέρεται στην Ινδία, οι καρικατούρες ταιριάζουν απόλυτα και σε εμάς.

1) Ο μοναχικός τύπος:

Στην κατηγορία συμπεριλαμβάνονται όλες οι μοναχικές ψυχές, οι καινούριες παρουσίες, οι ντροπαλές καρδιές, οι “απλά ήρθα για να δηλώσω την παρουσία μου” , όσοι δεν έχουν θάρρος για να αναλάβουν πρωτοβουλίες, οι βυθισμένοι στο θέμα και το περιεχόμενο χωρίς περιθώρια για ελάχιστη κουβέντα, οι “κάνε εσύ το πρώτο βήμα”. Είναι όλοι όσοι μπαίνουν πρώτοι στην αίθουσα και παρακολουθούν προσεκτικά, βγαίνουν τελευταίοι, απολαμβάνουν το γεύμα τους μόνοι και όταν δεν έχουν τι ακριβώς να κάνουν προσποιούνται ότι είναι busy στο iPad ή το τηλέφωνό τους. Κύριοι, αυτό που έχει σημασία να καταλάβετε είναι πως η κοινότητα υποδέχεται όλους όσους έχουν το παραμικρό βίτσιο για τον χώρο. Χαλαρώστε, σε τέτοια events το κοινό δεν ζει με δισδιάστατες απόψεις, αντίθετα το κοινό είναι αποτέλεσμα πολυδιάστατου κόσμου.

2) Ο ξερόλας:

Στην κατηγορία αυτή βρίσκονται όσοι παρουσιάζονται ως expert του είδους. Ξέρουν τα πάντα, τους πάντες, τα σχόλια, τις λεπτομέρειες, τα παρασκήνια, τα προσκήνια, τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, τις παιδικές αναμνήσεις του κάθε ένα από τους πιο σημαντικούς παρευρισκόμενους και φυσικά όλα δένουν με τους ίδιους, με προσωπικές ιστορίες, τις δραστηριότητές τους, και την γ***τη τύχη που το σύμπαν τους πρόσφερε απλόχερα. Είναι οι τύποι που ακόμα και αν δεν ξέρεις αν λένε αλήθεια τα λένε όλα πολύ πιστευτά. Είναι οι άνθρωποι που αρέσκονται να μιλάνε για τους ίδιους – πάντα σε μέσα από τους άλλους. Είναι οι τύποι στους οποίους θα λέγαμε “breath in – breath out”.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
away.gr