Όταν οι interns φέρνουν την καταστροφή…

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Τι συμβαίνει όταν οι ασκούμενοι πάνε το ρητό «μάθε από τα λάθη σου» στα άκρα;

Οι interns είναι σαν τα μικρά παιδιά. Όσο και αν τους κρατάς μακριά από τα επικίνδυνα σημεία, πάντα θα βρίσκουν τρόπο να κάνουν την πιο απροσδόκητη -και, πολλές φορές, σημαντική- ζημιά.

Στο Quora αναφέρθηκαν πρόσφατα περιστατικά -τα οποία διηγήθηκαν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές τους- στα οποία φαίνεται πως η έκταση του τι μπορεί να πάει στραβά με έναν ασκούμενο σε μία επιχείρηση, απλώς δεν έχει όρια.

Λάθος ταχυδρόμος

Σε κάποια εταιρεία, μια ομάδα ήταν επιφορτισμένη να παρουσιάσει μια πρόταση συνεργασίας με την εταιρεία ταχυμεταφορών UPS. Επί έναν ολόκληρο χρόνο έκαναν έρευνα, δούλευαν τις λεπτομέρειες, άλλαζαν σημεία, έπαιρναν συμβουλές, συζητούσαν. Έφτιαξαν μια υπέροχη πρόταση που ανέλυε το γιατί οι δύο εταιρείες είναι φτιαγμένες η μία για την άλλη και πως έπρεπε να συνεργαστούν. Όταν την ετοίμασαν, την έκλεισαν σε έναν ωραιότατο φάκελο και έστειλαν τον ασκούμενο να την ταχυδρομήσει. Εκείνος την έστειλε με FedEx (τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της UPS). Φυσικά, η απάντηση ήταν άμεση και αρνητική…

Μποτιλιάρισμα αεροσκαφών

Το Heathrow είναι από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου, εξυπηρετεί πάνω από 1.200 αεροσκάφη την ημέρα. Στον πύργο ελέγχου ένας ασκούμενος και ο συνάδελφός του άκουγαν από τον ασύρματο τις συνομιλίες με τους πιλότους και τις οδηγίες που έδινε ο πύργος. Ένας από τους δύο διέκοψε για φαγητό γυρνώντας τον διακόπτη του ασυρμάτου στη θέση broadcast, δηλαδή άνοιξε το μικρόφωνό του σαν να ήθελε να μιλήσει στη συχνότητα εδάφους. Με δεδομένο πως μόνο ένα μικρόφωνο επιτρέπεται στη συχνότητα κάθε φορά, όλοι οι άλλοι μπλοκαρίστηκαν και κανείς δεν μπορούσε να μιλήσει σε κανέναν για δέκα λεπτά. Όλες οι κινήσεις στο έδαφος σταμάτησαν (ευτυχώς, τα αεροσκάφη στον αέρα είχαν άλλη συχνότητα). Κάποιος άλλος κατάλαβε τι είχε συμβεί, γύρισε τον διακόπτη στο off και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Πλημμύρα κρασιού

Στα μεγάλα οινοποιεία το κρασί πριν την εμφιάλωση συγκεντρώνεται σε τεράστιες δεξαμενές που χωρούν αρκετούς τόνους. Την περίοδο αυτή υπάρχει μεγάλη ανάγκη για βοήθεια και τα οινοποιεία προσλαμβάνουν βοηθούς part time. Σε έναν από αυτούς εμπιστεύτηκαν το ανυψωτικό κλαρκ για να μεταφέρει βαριά αντικείμενα και εξοπλισμό. Όμως ένας λάθος χειρισμός έφερε το σίδερο του περονοφόρου στην καταπακτή στο κάτω μέρος της γεμάτης μεγάλης δεξαμενής με αποτέλεσμα αυτή να ανοίξει. Το κρασί -έτοιμο για τα μπουκάλια- άρχισε να τρέχει με δύναμη καταρράκτη πλημμυρίζοντας το κελάρι, αλλά και τον κάτω όροφο. Η πίεση του υγρού ήταν τόσο ισχυρή που κανείς δεν μπορούσε να κλείσει την καταπακτή.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com