Τα τέσσερα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι start ups

    Από: Startup Team

Πηγή: emea.gr

Ο Φιλίππε Κουρτώ, ιδρυτής της Qualis, εδώ και αρκετές δεκαετίες οδηγεί επιχειρήσεις σε θετικά αποτελέσματα. Ταυτόχρονα έχει επενδύσει σε δέκα start-up επιχειρήσεις συμβουλεύοντας τους ιδιοκτήτες ωστε να μην κάνουν τα λάθη που οδηγούν πολλές νέες προσπάθεις στην αποτυχία. Συγκεκριμέναεντοπίζει τέσσερα πιο σημαντικά λάθη που μπορεί να κάνει ένας νέος επιχειρηματίας:

Λάθος πρώτο: Η θέσπιση πολλών στόχων. Πολλές επιχειρήσεις έχουν διπλές στραγηγικές, όπως το να εισαχθούν στο χρηματιστήριο Ή να αγοραστούν από μία μεγαλύτερη επιχείρηση. Ο Κουρτώ τονίζει οτι πρέπει να γίνουν επιλογές. Για παράδειγμα, αν κάποιος αποφασίσει να πουλήσει δεν έχει νόημα να σπαταλάει πόρους στους τομείς των πωλήσεων και του Μάρκετινγκ.

Λάθος δεύτερο: Η ανυπομονησία. Μην κάνετε βιαστικές κινήσεις. Ο Κουρτώ περίμενε 14 χρόνια να εισάγει την Qualis στο χρηματιστήριο ωστε να είναι βέβαιος οτι διάλεξε την κατάλληλη στιγμή.

Λάθος τρίτο: Η έλλειψη ελαστικότητας. Το επιχειρηματικό περιβάλλον αλλάζει συνεχώς και ο επιχειρηματίας πρέπει να είναι σε θέση να επαναπροσδιορίζει την πολιτική της εταιρείας αναλόγως, καθώς και να πείθει την ομάδα να αλλάζει μαζί της.

Λάθος τέταρτο: Η χωρίς κριτήρια αποδοχή επενδυτικών κεφαλαίων. Μόλις αποδεχθείτε μία επένδυση, βρίσκεστε στενά συνδεδεμένος με τον επενδυτή.Πρέπει να επιλέγετε χρηματοδότες με τους οποίους να μπορείτε να συνεργαστείτε.

Emea.gr

Τα τέσσερα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι start ups

Το EMEA Business Monitor (www.emea.gr) είναι ένα πρωτοποριακό επιχειρηματικό portal που καλύπτει την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, με έμφαση στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και στις αγορές όπου δραστηριοποιούνται οι ελληνικές επιχειρήσεις, ανοίγοντας νέους δρόμους για την επιχειρηματική και οικονομική ειδησεογραφική πραγματικότητα.

Ένα portal που ανοίγει τις ηλεκτρονικές του σελίδες για να καλύψει, για πρώτη φορά, μεγάλους διεθνείς προορισμούς των ελληνικών επιχειρήσεων, που θεωρούνται leaders στο χώρο τους.

Παράλληλα, ενημερώνει για τα τεκταινόμενα στο εγχώριο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό πεδίο.

Σε μια εποχή όπου η Ελλάδα αποτελεί το εφαλτήριο για τη χάραξη αναπτυξιακής πολιτικής τόσο στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης όσο και σε εκείνες της Μέσης Ανατολής, το EMEA Business Monitor (www.emea.gr) θα αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό ενημέρωσης και καταγραφής των νέων επιχειρηματικών δεδομένων σε όλους τους τομείς.

Στο πλαίσιο αυτό, το EMEA Business Monitor (www.emea.gr) υιοθετεί μια επαγγελματική, έγκυρη και έγκαιρη προσέγγιση, παρέχοντας, στους επισκέπτες – αναγνώστες του, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, έναν πλούτο σφαιρικής και πολύπλευρης πληροφόρησης για όλους τους κλάδους της επιχειρηματικής ενημέρωσης.