PServer – Δημόκριτος & SciFY – Τι είναι προσωποποίηση; Γιατί να με νοιάζει;

    Από: Startup Team

Έχετε επισκεφθεί το Amazon ή το eBay ψάχνοντας ένα βιβλίο ή κάτι άλλο που σας ενδιαφέρει. Αμέσως, θα σας προταθούν βιβλία του ίδιου συγγραφέα ή παρόμοια προϊόντα. Διαβάζετε ειδήσεις ή αναζητάτε έναν εξωτικό τουριστικό προορισμό και αμέσως δέχεστε προτάσεις για σχετικές ειδήσεις ή προορισμούς. Πρωτομπαίνετε σε ένα κοινωνικό δίκτυο δίνοντας κάποια στοιχεία σας και εμφανίζονται ενδιαφέροντα θέματα ή διαφημίσεις. Διαμορφώνετε το προφίλ σας σε μια εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο και παίρνετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε πραγματικά.

Έχουμε μπει στην εποχή της εξατομίκευσης. Ιστοχώροι στο διαδίκτυο και εφαρμογές πρέπει πια να προσφέρουν προσωποποιημένη εμπειρία.

Δύσκολο; Όχι και τόσο πια. Μπορείτε να αξιοποιήσετε την ανοιχτού κώδικα εφαρμογή PServer, που προσφέρεται δωρεάν σε όλους.

Τι είναι προσωποποίηση; Γιατί να με νοιάζει;

PServer - Δημόκριτος & SciFY - Τι είναι προσωποποίηση; Γιατί να με νοιάζει;

Προσωποποίηση (personalization) ή εξατομίκευση είναι, με απλά λόγια, η λειτουργία που επιτρέπει σε έναν υπολογιστή να παρέχει προσαρμοσμένες υπηρεσίες προς ένα χρήστη, μαθαίνοντας τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις του.

Ο επισκέπτης ενός site ή ο τελικός χρήστης μιας εφαρμογής απολαμβάνει αναβαθμισμένη εμπειρία πλοήγησης και λειτουργίες πιο αποτελεσματικές. Χωρίς να χρειαστεί να κάνει κάτι ιδιαίτερο, δέχεται περιεχόμενο που ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντά του, οι αναζητήσεις του τους οδηγούν εκεί ακριβώς όπου θα ήθελε, οι προτάσεις που παίρνει είναι στα μέτρα του.

Όποιος παρέχει τις προσωποποιημένες υπηρεσίες (πχ. ο webmaster) μπορεί να ζωντανέψει το site, να το κάνει ελκυστικότερο, “πελατοκεντρικό” απευθυνόμενος ατομικά σε κάθε ένα επισκέπτη του, να ενθαρρύνει τη συμμετοχή.

Επιπλέον θα διαθέτει και πλήθος δεδομένων συμπεριφορών και ενδιαφερόντων για ανάλυση και αξιοποίηση. Μπορεί έτσι τμηματοποιήσει τη βάση των επισκεπτών, να βελτιώσει περιεχόμενο και λειτουργίες, να αναπτύξει νέες υπηρεσίες, να κάνει στοχευμένη ενημέρωση ή διαφήμιση.

Τι είναι ο PServer; Τι κάνει;

PServer - Δημόκριτος & SciFY - Τι είναι προσωποποίηση; Γιατί να με νοιάζει;

Ο PServer είναι ένα ισχυρό, γενικό εργαλείο που σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε λειτουργικότητα προσωποποίησης στο site ή την εφαρμογή σας.

Η προηγμένη τεχνολογία όπου βασίζεται έχει αναπτυχθεί από το το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”. Ολοκληρώθηκε πρόσφατα με τη συνεργασία της μη κερδοσκοπικής SciFY που το διαθέτει ελεύθερα και δωρεάν σε όλους, σαν open source εφαρμογή (Apache License 2.0).

Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποτελεί μια ανεξάρτητη πλατφόρμα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τρέξει σε διάφορα λειτουργικά συστήματα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε περίπτωση site ή εφαρμογής ανεξάρτητα από τη προγραμματιστική γλώσσα που έχει χρησιμοποιηθεί ή από το περιεχόμενό τους.

Ο PServer αναγνωρίζει τις προτιμήσεις του χρήστη, συγκεντρώνοντας και αναλύοντας πληροφορίες σχετικές με τον τρόπο περιήγησης, χρήσης, δημογραφικά δεδομένα και κοινά ενδιαφέροντα χρηστών. Σας επιτρέπει έτσι να δημιουργήσετε ένα μηχανισμό προτάσεων που θα σας οδηγήσει στην καρδιά των ενδιαφερόντων του καθενός ξεχωριστά.

Που μπορεί κάποιος να βρεί τον PServer; Πώς μπορεί να μάθει περισσότερα;

PServer - Δημόκριτος & SciFY - Τι είναι προσωποποίηση; Γιατί να με νοιάζει;

Στο microsite του PServer, στη SciFY μπορείτε να βρείτε ό,τι χρειάζεστε, να κατεβάσετε τον PServer, να δείτε το ενημερωτικό video, να επισκεφθείτε το demo site.

Αν χρειάζεστε βοήθεια ζητήστε τη στο forum του PServer.

PServer workshop

PServer - Δημόκριτος & SciFY - Τι είναι προσωποποίηση; Γιατί να με νοιάζει;

Μπορείτε επίσης να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στην ημερίδα που οργανώνεται για τον PServer.

Την Παρασκευή 15/3/2013, 14.00-18.00, στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιώντου ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”. Εδώ μπορείτε να βρείτε το Πρόγραμμα.

Θα υπάρξει και live streaming, μείνετε συντονισμένοι για λεπτομέρειες.